Aradul „ÎNGHITE” orașele și comunele din jur. Se actualizează Planul de Amenajare a Teritoriului

Aradul „ÎNGHITE” orașele și comunele din jur. Se actualizează Planul de Amenajare a Teritoriului

Consiliul Judeţean Arad actualizează în această perioadă Planul de Amenajare a Teritoriului Judeţului Arad.

Astfel, ieri a avut loc o ședință de lucru cu elaboratorul planului și reprezentanții a 33 de primării din județ, pentru a disimula informațiile referitoare la rețeaua de localități urbane a județului Arad, centrele urbane majore și zonele periurbane/metropolitane înconjurătoare și Zona Urbană Funcțională (ZUF) a municipiului Arad. Participanții la întâlnire au discutat aspecte legate de identificarea elementelor care condiționează dezvoltarea județului, cu evidențierea problemelor, a disfuncționalităților, a tendințelor și identificarea zonelor cu potențial natural sau cultural.

Cu acest prilej, s-a propus ca zona periurbană a municipiului Arad să cuprindă localitățile „vecine” și pe cele din apropierea și influența sa, pentru a putea avea un sistem coerent bazat pe relații de cooperare între oraș și teritoriul limitrof. Astfel, au fost lansate în dezbatere două variante.

Prima variantă este ca zona periurbană Arad să cuprindă: Municipiul Arad, orașele Pecica, Curtici și Sântana, alături de comunele Iratoșu,  Dorobanți, Secusigiu, Șofronea, Zădăreni, Felnac, Șagu, Fântânele, Zădăreni, Frumușeni, Zimandu Nou, Vladimirescu, Livada și Vinga.

Cea de a doua variantă este ca zona periurbană Arad să fie mai extinsă către est și, în plus față de prima variantă, să mai cuprindă orașele Pâncota și Lipova și comunele Șiria, Covăsânț, Ghioroc, Păuliș și Zăbrani.

  1. minunat numai asa poate ajunge bibart primar si la tirnova

    Raspunde
  2. UN plan indraznet si benefic pentru toti aradenii este singura oportunitate pentru accesarea fondurilor europene, daca se realizeaza putem depasi TIMISOARA sau Oradea . ARADUL are potential imens din punct de vedere economic si investitional

    Raspunde
  3. Planuri, planuri… Atita ii duce capul. Sa mazgaleasca hirtii intile. Limitarea gindirii se vede in proiectul (ca si asta e inca proiect) centurii de sud-est CU O SIGURA BANDA PE SENS.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.