Aradul înoată în… fecale! În urma ploilor, străzile au fost acoperite cu dejecții menajere din canalizare (GALERIE FOTO)

Aradul înoată în… fecale! În urma ploilor, străzile au fost acoperite cu dejecții menajere din canalizare (GALERIE FOTO)

Spre deosebire de alte ploi, cea căzută zilele acestea a scos pe străzile Aradului conținutul canalizării menajere, deși este strict interzisă orice legătură între rețeaua menajeră și cea pluvială, care să permită acest lucru, spun cei de la USR Arad.

Ploile semnificative căzute în ultimele zile au confirmat din nou incapacitatea rețelei de a prelua apele meteorice. Bălțile imense care acoperă pasaje, trotuare, spații de parcare, iar uneori străzi cu totul, sunt bine cunoscute arădenilor. De data aceasta însă, gurile de canal au erupt pe Calea Iuliu Maniu, iar pe stradă s-a revărsat conținutul canalizării menajere. Mai departe, a fost purtat la zeci de metri de șuvoaiele de apă de ploaie, acoperind la propriu orașul cu fecale, se arată într-un comunicat de presă al USR.

„Se pare că apa de ploaie a pătruns în canalizarea menajeră, în loc să fie preluată și evacuată de cea pluvială. Pe undeva e o situație similară cu cea identificată în zona canalului Mureșel, unde apa de ploaie era contaminată cu fecale și evacuată apoi ilegal în cursul de apă. Din păcate, în Arad vom avea foarte mult de lucru pentru a corecta lucrările de mântuială ale celui care a fost primarul Gheorghe Falcă. Este tot mai limpede motivul pentru care acesta a ales să plece la Bruxelles, și anume pentru a evita să dea socoteală arădenilor. USR va veni cu un alt fel de administrație, unde criteriul politic va fi înlocuit de profesionalism. Nu vom mai tolera în administrație incompetenți, iar fiecare va trebuie să răspundă pentru ceea ce face, atâta timp cât este plătit din bani publici”, a declarat Sergiu Vlad, deputat al USR Arad.

  1. Va trebui sa sparga toate strazile sau majoritatea.
    Vorbe de politician.

    Raspunde
  2. In Micalaca, blocul in care locuiesc avea mari probleme cu canalizarea din cauza inundatiilor provocate de colmatarea canalului pluvial la care era legat gresit blocul inca de la constructia lui. Cu ajutorul Primariei sa remediat prin legarea la canalul menajer. Pun pariu ca multe blocuri au fost gresit legate si din cauza aceasta canalul pluvial este colmatat ,iar apa pluviala nu poate fi eliminata.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.