Aradul își ia rămas bun de la Pedro Negrescu. Trupul acestuia, depus la Palatul Cultural

Aradul își ia rămas bun de la Pedro Negrescu. Trupul acestuia, depus la Palatul Cultural

Arădenii își pot lua rămas bun astăzi de la cel care a fost Petronius (Pedro) Negrescu, dirijor, muzician de jazz și profesor.

Trupul acestuia va fi depus la Palatul Cultural, unde va avea loc și slujba de priveghere.

„Sicriul cu trupul neînsuflețit al iubitului meu frate va fi depus astazi în holul Palatului Cultural (Filarmonica de Stat Arad). Cei care l-au cunoscut îi pot aduce ultimul omagiu începând cu orele 16. Slujba de priveghere se va oficia începând cu orele 19. Mâine, va pleca să se odihnească acasă, în satul natal, la Buciumeni, unde va fi înmormântat joi”, a anunțat sora acestuia, acrița Oltea Blaga.

Petronius (Pedro) Negrescu a murit duminică, 23 mai, la vârsta de 52 de ani. A fost un apreciat contrabasist de jazz și dirijor de muzică clasică, atât în țară cât și în străinătate.

Ca muzician de jazz, a susținut numeroase concerte, realizând foarte multe înregistrări de radio și de televiziune. Este autorul a trei albume proprii și totodată autor al unor muzici de teatru și film.

De asemenea, a fost regizor la Opera din Constanța, profesor de muzică de cameră la Liceul de Artă din același oraș, precum și dirijor al orchestrei de cameră „Con Anima” din Arad. A fost profesor la Universitatea de Arta Teatrală din Targu Mureș, Facultatea de Muzică.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.