Aradul, la conferința „European City“ din Letonia

Aradul, la conferința „European City“ din Letonia

Municipiul Arad  in calitate de partener al proiectului „European City-Oraşul meu european“, a participat la conferința finală a proiectului in perioada 27-29 septembrie la Jelgava, Letonia.

Delegația din Arad compusă din  persoane din executivul primăriei Arad și membrii Asociației Pro Urbe Arad a prezentat rezultatele proiectului Aradului, releveele Bisericii Franciscane din Cetatea Aradului, Studiul Rutelor Culturale Europene-Oportunități pentru Arad, File din Istoria Bisericii Franciscane-Broșură informativă și DVD.

Orașul Jelgava din Letonia a prezentat teme din domeniul creativității și inovării în cadrul IMM-urilor și rolul inovării sociale și antreprenoriatului social în dezvoltarea comunității.

Partenerii din orașele Nantes, Nottingha, Szczecin, Berlin, Jelgava, Belgrad și Arad vor prezenta un raport final către finanțator conform procedurilor solicitate.

Alături de delegația echipei de proiect din Arad a fost și Ileana Rutman, Consul Onorific al României in Riga care a subliniat  contribuția României la diversitatea culturală europeană.

Programul „Europa pentru Cetățeni este programul comunitar derulat de Direcția Generală Migrație și Afaceri Interne din cadrul Comisiei Europene care își propune să promoveze cetățenia europeană activă prin implicarea societății civile în construirea unei Europe unite, bazată pe valori istorice și rememorarea unui trecut comun, pe aprofundarea dialogului intercultural și pe concepte precum toleranța, solidaritatea, democrația, egalitatea de șanse și înțelegerea reciprocă.

Obiectivul general al programului este acela de a acorda  cetățenilor europeni posibilitatea de a se cunoaște, de a interacționa și de a se implica în proiecte comune, în vederea consolidării ideii de apartenență la spațiul comunitar.

Detalii suplimentare despre proiect se pot solicita prin email  ngrosan@primariaarad.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.