Aradul, la un pas de „Guinness World Records”! (FOTO)

Aradul, la un pas de „Guinness World Records”! (FOTO)

Poliția Locală Arad și Asociația „Centrul Județean de Voluntariat Arad” au creat, sâmbătă, pe stadionul Gloria, cel mai lung lanț de capace de flacoane din plastic (Longest chain of bottle caps), un record demn de înregistrat în „Guinness World Records”.

Precedentul record de acest gen datează din 2014 (442 metri, fiind realizat din 87.575 capace).

Pentru a-l doborî, zeci de voluntari s-au adunat sâmbătă, pe stadionul Gloria, între cei prezenţi aflându-se elevi de la 17 şcoli din municipiu, care au răspuns apelului lansat de organizatorii acţiunii.

Timp de patru ore, dopurile au fost înşirate pe sârmă, după care lanţul a fost asamblat şi întins pe pista stadionului. La final, a fost măsurat cu o ruletă și numărate capacele, rezultatul fiind un adevărat record: 2.2290,4 metri lungime şi 197.319 capace.

„Acţiunea şi-a propus, în primul rând, să îi înveţe pe tineri importanţa colectării materialelor reciclabile. Mă bucur că am reuşit să batem vechiul record, chiar dacă nu am reuşit să realizăm lungimea pe care doream să o ajungem. Vom transmite la «Guinness World Records» înregistrarea video a evenimentului, împreună cu toate documentele doveditoare semnate şi de martori, care atestă depăşirea vechiului record. Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm confirmarea noului record. În ceea ce priveşte lanţul din dopuri de plastic, acesta va fi donat Bazinului Olimpic de înot din Arad, urmând ca să fie folosit pentru realizarea de culoare”, a declarat Viorica Graur, director general al Poliţiei Locale Arad.

De remarcat, că Poliţia Locală Arad nu este la prima acţiune de acest gen, în anul trecut poliţiştii locali cerând ajutorul arădenilor pentru a aduna o tonă de monede, cu care să fie cumpărat mobilier într-o Secţie de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

  1. Afacere Romaneasca Cu Carti … De Citit, Nu De Joc!
    Comisioane Extraordinare!
    Tot Ce Ai Nevoie: Calculator, Internet!
    Vino Cu Mine In Afacere: http://bit.ly/29bhkAn

    Raspunde
  2. Polaris sa traiasca si sa mai adune dopuri! Abureala si minciuna ca sa-si faca reclama Graur, Glad Varga si Falca.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.