Arad, orașul NIMĂNUI! Sunt SUTE, sunt peste tot și sunt PĂRĂSITE (FOTO)

Arad, orașul NIMĂNUI! Sunt SUTE, sunt peste tot și sunt PĂRĂSITE (FOTO)

Polițiștii locali cu atribuții de circulație pe drumurile publice, au identificat, de la jumătatea lunii decembrie și până în prezent, un număr de 257 de autovehicule fără stăpân/abandonate pe domeniul public ori privat al statului sau unității administrativ teritoriale.

Activitatea de verificare a autoturismelor de acest fel s-a finalizat, majoritatea pot fi vizualizate pe harta https://app.primariaarad.ro:5743/pla , a cărei completare cu autoturismele recent identificate se va finaliza până la jumătatea lunii în curs.

Acțiunile de amploare ale oamenilor legii desfășurate în toate cartierele municipiului au scos la iveală faptul că sunt 196 de autovehicule abandonate din care 170 înmatriculate în Arad, 16 în străinătate, 10 în Timișoara, 3 în București și câte un autoturism înmatriculat în județele Mehedinți, Gorj, Suceava, Bihor, Alba, 61 de autovehicule sunt fără stăpân. Cele mai multe autovehicule abandonate/fără stăpân au fost găsite în cartierele Grădiște, Aurel Vlaicu și Micălaca, spun reprezentanții DGPLA.

În ceea ce privește autovehiculele plasate în afara domeniului public, în curțile interioare ale condominiilor, Primăria Municipiului Arad nu are dreptul legal de a le ridica, însă poate sprijini asociațiile de proprietari în sensul că odată sesizată existența unor astfel de cazuri poate să utilizeze mijloacele proprii pentru notificarea proprietarilor în vederea mutării mașinilor. Ulterior, se va comunica notificarea către asociațiile ce au întocmit sesizarea, fapt ce permite acestora evaluarea intervalului de timp dincolo de care optează pentru sesizarea instanțelor judecătorești.
DGPL Arad va solicita emiterea de către primar a unor dispoziții de ridicare și ulterior de trecere în patrimoniul UAT Arad, în situațiile în care persoanele fizice/juridice care au semnalat existența unor astfel de cazuri prezintă declarații notariale prin care confirmă că vehiculele respective sunt abandonate pe domeniul public de mai bine de un an, informează DGPLA.

Un astfel de demers vine în întâmpinarea numeroaselor sesizări prin care cetățenii semnalează existența vehiculelor abandonate, însă DGPL Arad nu poate proba această realitate decât pentru intervale de timp mai scurte, respectiv de la emiterea notificării de către propriii agenți constatatori din teren.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.