Aradul „scapă” de țânțari, după mulțimea de reclamații. Când a programat Primăria prima dezinsecție

Aradul „scapă” de țânțari, după mulțimea de reclamații. Când a programat Primăria prima dezinsecție

Primăria Municipiului Arad va demara săptămâna viitoare acţiunea de dezinsecţie (delarvizare) în spaţiile deschise de pe domeniul public şi privat al Municipiului Arad.

Această acțiune vine în urma multor sesizări ale cetățenilor, trimise atât în online cât și în mod oficial în scris.

Dezinsecția este programată în intervalul 16.06.2021 -18.06.2021, pe timp de zi, între orele 07:30 -17:00. În cazul în care condiţiile meteorologice sunt nefavorabile, data/durata prevăzută se va decala/prelungi.

Tratamentul chimic se va efectua prin utilizarea insecticidelor biologice specifice şi se va aplica cu scopul de a distruge şi a preveni dezvoltarea larvelor de insecte pe lângă fâşiile de apă de la malul lacurilor, a apelor curgătoare, a bălţilor, a canalelor deschise, terenuri virane şi în general toate zonele umede de pe raza municipiului Arad.Se va folosi un produs insecticid concentrat emulsifiabil, special conceput pentru combaterea ţânţarilor (Culex Pipiens, Aedes, Albopictus) în stadiu de larvă, care conţine un regulator de creştere în formă liberă cu eliberare lentă”, informează reprezentanții Primăriei Arad.

Este important de amintit că produsul este avizat de Ministerul Sănătăţii, deci nu afectează oamenii şi animalele, având efect strict asupra ţânţarilor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.