Aradul se „ÎNNOIEȘTE”: Un nou POD, străzi, autobuze ELECTRICE, stații și NOI PISTE DE BICICLETE

Aradul se „ÎNNOIEȘTE”: Un nou POD, străzi, autobuze ELECTRICE, stații și NOI PISTE DE BICICLETE

Primăria Municipiului Arad și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) au semnat acordul de finanțare pentru proiectul „Amenajare traseu de transport public de călători care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare”.

În valoare de aproape 50 de milioane de euro,  proiectul administrației locale este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din România. Faptul că acesta se va întinde pe o perioadă de patru ani și va începe cu câteva luni înainte de alegerile locale, noi nu credem că este doar o coincidență…

Proiectul presupune construirea unui nou pod peste râul Mureş, achiziţionarea a 10 autobuze electrice (5 de capacitate medie în lungime de 12m și 5 de capacitate mică  în lungime 10m), amenajarea de străzi noi (continuare str. A. Șaguna – str. Câmpia Turzii, continuare str. Ticu Dumitrescu) și reabilitarea străzii Andrei Șaguna, tronsonul cuprins între str. Condurașilor și str. Barbu Lăutaru. De asemenea, în cadrul aceluiași proiect se vor amenaja două stații de alimentare pentru autobuzele electrice și se vor construi (6) și moderniza (17) de staţii de transport public de călători. În plus, se vor amenaja noi kilometri de piste pentru biciclete pe zona cuprinsă între str. Andrei Șaguna şi  noul pod și  de la intersecția cu str. Economului  până la str. Ogorului și se vor achiziționa 330 de biciclete, cel puțin asta promit reprezentanții municipalității.

Am semnat în sfârșit acordul de finanțare cu ADR Vest pentru unul dintre cele mai mari proiecte din fonduri europene din România! Aproape 50 de milioane de euro pentru un proiect cu un impact decisiv asupra traficului și a transportului public din Arad! Din păcate a trebuit să așteptăm aproape un an de zile până ce un domn de la București a semnat o hârtie de la Minister. Intrăm în linie dreaptă, documentele pentru licitația de proiectare a podului sunt spre final, dăm drumul și licitației pentru autobuze și biciclete, astfel încât să câștigăm timp. Este un proiect pe 4 ani de zile, nu ar trebui să mai avem nicio piedică, decât probabil eventualele  contestații la licitații, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Proiectul se realizează în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.