Aradul se NĂRUIE peste noi! Clădirile vechi, NEREABILITATE, se PRĂBUȘESC în ciuda SUPRAIMPOZITĂRII (VIDEO)

Aradul se NĂRUIE peste noi! Clădirile vechi, NEREABILITATE, se PRĂBUȘESC în ciuda SUPRAIMPOZITĂRII (VIDEO)

Clădirile vechi ale Aradului, nereabilitate, sunt un real pericol pentru cetățeni.

A demonstrat-o, aseară, un horn care s-a prăbușit peste o mașină, la Hotel Ardealul. Numai norocul a făcut ca în acel moment pe acolo să nu fie trecători iar în mașină să nu se afle nici o persoană.

Dar, zilnic cad stucaturi, țigle, alte obiecte de ornament și numai Dumnezeu îi apără pe trecători de pericol.

Anii trecuți, turnul de la McDonald’s se înclinase bine de tot și numai sesizările repetate ale presei și ale cetățenilor au determinat autoritățile să ia măsuri. Autorități care nu s-au preocupat cu adevărat de această problemă, a imobilelor vechi, decât din 2018, deși reabilitarea clădirilor de patrimoniu se putea face demult, dacă exista voință, cu fonduri europene. Dar nu a existat! În schimb, în 2018 a apărut o hotărâre a Consiliului Local Municipal de supraimpozitare a clădirilor ale căror fațade sunt neîngrijite. Numai în primele cinci luni ale anului au fost emise 300 de somații către proprietarii unor astfel de clădiri. Urmează, dacă nu-și renovează clădirile, să plătească impozit mai mare. Mult mai mare (majorarea e de 500%!). Unii și le vor renova, alții, nu. Între timp Aradul cade peste noi. Administrația Falcă nu are nici o vină, a pasat problema. S-a spălat pe mâini. „Inteligent”, nu? Dar, pentru că există un mare dar, hotărârea CLM privind supraimpozitarea acestor clădiri a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2019. Administrația Falcă se află în fruntea Aradului din 2004. Ce a făcut din 2004 și până în 2019? Răspunsul cred că-l știm toți…

Foto/video: ISU Arad

  1. Solutia este la un telefon distanta , la ORADEA ,unde problema a fost rezolvata 100% cu fonduri europene .

    Raspunde
  2. numai ca la noi Primaria nu are `pic de initiativa. Auzim eternul slogan „este proprietate privata”. Parca politicile generale de urbanism dintr-un oras nu ar fi stabilite de Primarie.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.