Aradul se transformă în Caracal: Azi, parcarea în care nu se poate intra

Aradul se transformă în Caracal: Azi, parcarea în care nu se poate intra

Trecerea de pietoni care te conduce direct într-un zid sau parcarea în care nu se poate intra pun municipiul Arad în aceeaşi categorie cu Caracalul, oraş celebru pentru bizarerii ca și cele de mai sus.
La început, a fost o trecere de pietoni, prea devreme desenată în dreptul unui viitor centru comercial care se construiește pe Calea Aurel Vlaicu. Acum, imaginea parcării Galleria Mall, în care nu poți pătrunde tot din pricina unui zid, face ocolul Internetului. Diferența dintre cele două situații demne de menționat într-o eventuală competiție cu Caracalul este că zidul fostei fabrici de umbrele de pe Calea Aurel Vlaicu a fost între timp demolat pentru a face loc unui viitor centru comercial, în vreme ce zidul construit în mall pentru a delimita parcarea de Serviciul de Evidență a Persoanei e de dată recentă.

O anomalie înţeleasă de „cunoscători”
Nedumerirea, de altfel justificată, a mai multor arădeni față de structura parcării din mall a fost exprimată pe un site de socializare după ce o fotografie a „minunii” a fost postată de Adela Cristea, de la Mişcarea Arădeană. Imaginea ce a stârnit interesul e însoțită și de o explicație. „Imaginea zilei pentru mine: parcarea în care nu se poate intra!!! Azi la Galleria Mall am constatat că există și un șir de locuri de parcare fără cale de acces!  Concurăm să batem minunile Caracalului??? Trebuie să fii cu adevărat un mare arhitect, să poți realiza așa ceva”, scrie Adela Cristea pe profilul său de Facebook.
Anomalia din parcare are chiar și o explicație: Zidul ce îngrădește accesul către locurile de parcare a fost ridicat ulterior, pentru a face separația de Serviciul de Evidență a Persoanei. Chiriile pe care serviciul sus-amintit le are de achitat ajung la sume exorbitante. „Au construit ulterior «ghereta» pentru buletine, etc. și au închis parcarea. Că doar era imperios necesar ca o instituție publică să plătească chirie la acest mall. Cunoscătorii știu de ce”, menționează Adela Cristea.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.