Aradul şi Bekesul şi-au stabilit PRIORITĂŢILE pentru „Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România”

Aradul şi Bekesul şi-au stabilit PRIORITĂŢILE pentru „Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România”

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Bekes şi ai Consiliului Judeţean Arad intensifică relaţiile de colaborare pe Programul de Cooperare Transfrontalieră 2014-2020. Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România are ca obiectiv apropierea persoanelor şi comunităţilor din zona de frontieră, pentru a facilita dezvoltarea comună a zonei de cooperare, bazându-se pe avantajele cheie specifice regiunii de graniţă.

Astfel, în data de 19.05.2014 a avut loc la Arad întâlnirea de lucru a reprezentanţilor celor două judeţe, în care s-au analizat soluţii comune în vederea dezvoltării economice şi sociale a zonei eligibile, precum şi posibilitatea derulării de proiecte finanţate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră 2014-2020.

„Mă bucură că împreună cu colegii noştri din Bekes am stabilit priorităţile fiecăreia dintre părţi, iar judeţul nostru va putea astfel accesa fonduri semnificative în domenii strategice cum ar fi drumurile sau sănătatea. Parteneriatul Arad-Bekes se dovedeşte eficient pentru ambele părţi”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

În cadrul întâlnirii, s-au stabilit şi definitivat partenerii eligibili pentru proiectul strategic al judeţului Arad – „Dezvoltarea serviciilor medicale oncologice transfrontaliere”, „care presupune extinderea şi modernizarea Secţiei Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pornind de la necesităţile cetăţenilor şi având în vedere că numărul cazurilor oncologice din judeţul Arad reprezintă o problemă îngrijorătoare”. Se va crea o linie de diagnostic şi tratament în domeniul oncologic care se va adresa tuturor categoriilor populaţiei, în special celor cu venituri reduse.

Tot în cadrul întâlnirii s-au agreat alte propuneri de proiecte comune, în domeniul reabilitării drumurilor (crearea unei legături între Gyula şi DJ 709 K Zerind – Vărşand, inclusiv pod peste râul Crişul Alb la Vărşand), turistic sau de reabilitare a patrimoniului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.