Aradul sub cod galben de ploi abundente și intensificări ale vântului. Din weekend vremea se răcește

Aradul sub cod galben de ploi abundente și intensificări ale vântului. Din weekend vremea se răcește

O parte a județului Arad se va afla de astăzi până sâmbătă sub cod galben de ploi abundente și intensificări ale vântului.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteorologică de cod galben, fenomenele vizate fiind ploile abundente și intensificări ale vântului.

Codul emis de ANM este valabil în perioada 31 martie, ora 18 – 2 aprilie, ora 21.

În intervalul menționat, în jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50…70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

ANM a mai emis și o informare meteorologică, cu intervalul de valabilitate 31 martie, ora 12 – 2 aprilie, ora 21, fenomenele vizate fiind ploile moderate cantitativ, intensificările temporare ale vântului și manifestările de instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…40 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h.

Vineri (1 aprilie) vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil și vijelii.

Începând de sâmbătă (2 aprilie), vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică (3 aprilie), în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.

Foto: ANM

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.