Aradul, sub cod galben de ploi abundente

Aradul, sub cod galben de ploi abundente

O avertizare de cod galben de ploi abundente a fost emisă pentru județul Arad.

Începând de astăzi, 27 septembrie, de la ora 11, județul Arad se va afla sub avertizare meteorologică de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă până mâine, 28 septembrie, la ora 6, conform informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În intervalul menționat sunt prognozate averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe alocuri, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și izolat 40-50l/mp.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad recomandă populaţiei să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere, în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

„În situația manifestării vântului puternic, le reamintim cetățenilor să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care să le asigure protecţia. Totodată, parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea râurilor prin apă și să nu se apropie de malurile acestora”, precizează reprezentanții ISU Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.