Aradul, ȚINTĂ pentru armata lui Putin. „Cu siguranță ar ataca aici”

Aradul, ȚINTĂ pentru armata lui Putin. „Cu siguranță ar ataca aici”

Aradul ar fi o țintă pentru armata rusă în cadrul unui conflict militar generalizat, care s-ar putea declanșa pe fondul războiului din Ucraina, consideră un fost cadru militar din Arad, în prezent pensionar.

„În cazul unui conflict, inamicul va încerca să lovească în primul rând obiectivele militare, iar noi, în Cetatea Aradului, avem modulul românesc al  Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii. Cu siguranță ar ataca aici, încercând să elimine capacitățile noastre de luptă”, a spus fostul cadru militar, care a dorit să rămână anonim.

Potrivit acestuia, un astfel de scenariu ar fi posibil numai în cazul unei „fisuri” în ceea ce privește protecția oferită de NATO țării noastre, ceea ce este foarte greu de crezut că se va întâmpla. De remarcat, că România beneficiază de garanții de securitate fără precedent, făcând parte din cea mai puternică alianță militară din lume: NATO. Pe teritorul țării noastre se află scutul anti-rachetă de la Deveselu, care are rolul de apăra spațiul euro-atlantic.

Foto: Arhiva

  1. sigur ca e tinta tot ce tine de armata. dar NATO nu va intra in conflict sper. oricum scutul NATO ar distruge bombele rusilor si nu ar ajunge la noi

    Raspunde
  2. Daca armata din Cetatea Aradului , care șomează de 15 ani și cred ca nu mai știu nici să tragă, probabil nici să alerge, care freacă menta și se odihnește în cetate sunt țintă pentru rachetele lui Putin, am pus-o. Cadrul militar cred caă a văzut prea multe filme de război americanev și are impresia că între Odesa, Chișinău și Arad sunt 100 de km.

    Raspunde
  3. Un fost cadru militar, care nu are curajul sa-si dea numele si care a frecat menta pana la 40-45 de ani cand a iesit la pensie, iar acum vine sa frece nervii la altii…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.