Aradul va avea autobuze și tramvaie noi, în culorile UTA-ei

Aradul va avea autobuze și tramvaie noi, în culorile UTA-ei

Primăria Arad a stabilit culorile pe care le vor avea atât autobuzele electrice cât și tramvaiele de capacitate medie ce vor rula în municipiu, acele culori fiind roșu și alb.

În curând, arădenii vor putea circula prin oraș folosindu-se de noile autobuze electrice și tramvaie de tip Imperio, care vor urma să intre în dotarea Companiei de Transport Public Arad. Noile vehicule vor purta culorile roșu și alb, culori întâlnite la echipa de fotbal fanion a aradului, UTA Arad.

Autobuzele electrice sunt comandate în culorile alb și rosu, la fel ca și tramvaiele de capacitate medie care sunt în lucru.  Primul va fi livrat la sfârșitul acestei luni și etapizat încă 14 bucăți în anii următori. În cazul în care prin  PNRR, rămâne ce s-a comunicat inițial, respectiv faptul că municipiile reședință de județ vor primi o sumă fixă pe mobilitate, pentru că noi avem contractate tramvaie, îi vom cheltui în acest scop. Am convenit ca cele dublu articulate care urmează să le cumpărăm să rămână verzi, iar cele de capacitate medie să fie roșu cu alb.”, a detaliat primarul Călin Bibarț, care a oferit câteva detalii și despre celelalte proiecte inițiate de municipalitate în vederea modernizării transportului public local. 

Tot în cadrul conferinței de presă de miercuri, 13 octombrie 2021, edilul Călin Bibarț a vorbit și despre stadiul proiectului de modernizare a 120 de stații de autobuz din municipiu. 

Funcție de situația din teren, unele vor fi prevăzute cu copertină și panou de prezentare, dar vom avea și stații de autobuz fără copertină din lipsă de spațiu. Avem însă și un proiect pilot, care prevede ca în trei locații- Bujac, Podgoria și Piața Romană – stațiile de autobuz să fie prevăzute și cu toalete publice. Proiectul este în valoare de peste 3 milioane de lei, cu termen de finalizare anul următor., a explicat primarul Călin Bibarț.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.