ARCD: „Guvernul se joacă de-a politică în timp ce ignoră cerințele și nevoile cetățenilor”

ARCD: „Guvernul se joacă de-a politică în timp ce ignoră cerințele și nevoile cetățenilor”

În ultimul comunicat de presa al Asociației pentru Reformă Civică și Democrație, președintele asociației, Samuel Caba, critică situația actuală a guvernului.

„În timp ce România trece printr-o criză economică, sanitară și energetică, guvernul a decis să lase românii fără conducere și reprezentare în momentele în care cetățenii aveau nevoie cel mai mult.” este unul dintre mesajele transmise de Asociația pentru Reforma Civică și Democrație în ultimul comunicat de presa

Asociația pentru Reformă Civică și Democrație exemplifică această premisa prin situația de la Cluj, unde Curtea de Apel așteaptă un răspuns care întârzie să vină, în cazul anulării noilor hotărâri guvernamentale.

„Curtea de Apel Cluj a anulat ultimele hotărâri de Guvern privind introducerea certificatului verde COVID și prelungire a stării de alertă, iar Guvernul încă nu a intervenit în această situație. Oamenii sunt confuzi și nu își pot exercita drepturile chiar dacă ar avea bază legală”, declară președintele Asociației pentru Reformă Civică și Democrație, Samuel Caba.

De altfel, președintele ARCD trage un semnal de alarmă cu privirea lipsei de investiții a Guvernului în programe de imunizare sau vitaminizare.

În aceste vremuri, investirea în sănătate ar trebui să fie priorititatea autorităților, dar se pare că în mijlocul unei crize sanitare am fost nevoiți să fim târâți și în criză politică. Asta distrage atenția conducătorilor de la sănătatea cetățenilor și se vede foarte clar. Există campanii de vaccinare, însă nimeni nu se ocupă de programe sau campanii de imunizare prin alte alternative în afară de vaccin. Dacă populația este reticentă la vaccinare, ar trebui să se găsească alte opțiuni pentru a obține siguranța și sănătatea cetățenilor. Guvernanții ar trebui să ia exemplu de la țările vecine, unde se pune accent și pe tratarea bolnavilor de Covid medicamente specifice tratării acestei boli”, concluzionează Samuel Caba.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.