ARI: Clasa politică din România construieşte un zid între românii din ţară şi cei din diaspora

ARI: Clasa politică din România construieşte un zid între românii din ţară şi cei din diaspora

Asociaţia Românilor din Italia cere o înţelegere între instituţiile statului pentru deschiderea mai multe secţii de votare în străinătate, se arată într-un comunicat de presă al ARI, care acuză clasa politică din România că ridică un zid între românii din ţară şi cei din diaspora.

„Asociaţia Românilor din Italia (ARI) consideră inutilă sacrificarea ministrului de Externe Titus Corlăţean în lupta electorală pentru voturile diasporei. Titus Corlăţean poate că a fost un bun ministru de Externe şi poate este nedrept să plătească în acest fel pentru problemele legate de votul din străinătate.
Subiectul votului diasporei a fost confiscat de unul dintre candidaţi, este clar pentru toată lumea. În prezent diaspora este manipulată de forţele politicie din România.
Înfiinţarea de secţii în diaspora este necesară, pentru ca toată lumea să poată vota şi să nu existe motive de contestare şi de anulare a alegerilor.
Cerem un acord urgent între cele mai importante instituţii ale statului – Preşedinţie, Parlament, Guvern, Curtea Constituţională – pentru luarea deciziei de a mări numărul de secţii, care să fie subscris şi de cei doi candidaţi ajunşi în turul doi.
Altfel, avem impresia că cineva cere mai multe secţii de votare ştiind dinainte că legea nu o permite.
Nu este corect ca diaspora să devină paratrăsnetul acestor alegeri. NU suntem responsabili de o situaţie pe care nu am creat-o noi”,
precizează Eugen Terteleac, preşedintele ARI.

ARI reaminteşte că duminică, 9 noiembrie 2014, s-au sărbătorit 25 de ani de la căderea zidului Berlinului şi atrage atenţia că în această perioadă clasa politica din România a construit, cărămidă cu cărămidă, un zid între românii din ţară şi cei din diaspora.

„Subiectul votului a fost deturnat în interesul exclusiv al unuia dintre candidaţi. Am vrea să vedem aceeaşi solidaritate şi faţă de românii din diaspora care se întorc acasă pentru că au rămas fără loc de muncă în străinătate. Atunci vrem să vedem adevărata solidaritate, nu speculaţiile politice de acum”, se arată în comunicatul semnat de Eugen Terteleac, preşedintele ARI.

  1. Un pic de decenta nu aveti? Asta vara cand v-ati facut 6 zile de vacanta la Eforie, pe banii DRP (departament in cadrul MAE) nu stiati vor veni alegerile prezidentiale? Atunci trebuia sa cereti mai multe sectii de votare, mai ales ca i-ati avut in fata pe Ponta, pe Corlatean si pe Stanoevici. Nu ati facut-o! Chiar nu aveti pic de rusine, slugi ale psd-ului?

    Raspunde
  2. sluga a PSD e mata care te-a facut prost

    Raspunde
    • nu numai, acelasi zid este ridicat si intre ortodocsi si catolici, intre Transilvania si Vechiul Regat, nu de toata clasa politica , ci de insusi viitorul presedinte „care uneste” si gasca sa infractionala…

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.