Asociația municipiilor din România propune ALOCAREA a 67% din impozitul pe venit DIRECT PRIMĂRIILOR. Ce urmări are acest lucru

Asociația municipiilor din România propune ALOCAREA a 67% din impozitul pe venit DIRECT PRIMĂRIILOR. Ce urmări are acest lucru

Asociaţia municipiilor din România (AMR), din care Aradul face parte,  propune alocarea unei cote de 67% din impozitul pe venit direct primăriilor. În acest fel veniturile oraşelor din România vor fi la nivelul anilor trecuţi, se arată în comunicatul de presă remis de AMR.

Amendamentul propus de AMR face referire la alocarea unei cote de aproape 70% din impozitul pe venit pentru autorităţilor locale, astfel încât scăderea ponderii impozitului pe venit de la 16% la 10% să fie acoperită din creşterea procentului care rămâne bugetelor locale, a declarat Ilie Bojan, preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din România.

AMR speră ca acest amandament să fie susţinut  în dezbaterea legii bugetului de toţi parlamentarii României, indiferent de culoarea lor politică. În caz contrar, administraţiile locale din întreaga ţară vor pierde aproximativ un miliard de euro.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a afirmat că: Anul 2018, va fi unul dintre cele mai grele pentru administraţia locală, în condiţiile în care bugetul local va pierde 16 milioane de euro, ca urmare a modificării codului fiscal. Mai mult decât atât nu vom primi nici un ban de la Guvernul României. Anul viitor când vom vorbim despre buget, vom vorbi despre sărăcia pe care o vom împărţi”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.