Asociația Profesională a Sudorilor și Școala de Sudură din Arad, la o nouă colaborare cu fabrica Ford din Craiova

Asociația Profesională a Sudorilor și Școala de Sudură din Arad, la o nouă colaborare cu fabrica Ford din Craiova

După ce în anul 2021, în luna septembrie, fabrica Ford din Craiova a apelat la serviciile oferite de Şcoala de Sudură arădeană (www.scoalacrisan.ro) pentru un curs de specializare „blitz” în sudură a unui număr de 12 salariați și în acest an firma de automobile craioveană a solicitat deplasarea profesorilor de la Arad pentru a organiza un nou curs, de data aceasta pentru un număr de 16 muncitori de la două dintre secțiile fabricii.

Astfel ing. Eduard Crișan, profesor de teorie la Școala de Sudură Crișan, şi maistrul Gabi Chițescu au fost în perioada 11 – 15 august 2022 la Craiova, unde cei 16 cursanți participanți au învățat noile tehnologii în materie de sudură, dar și cum să citească un desen tehnic, și nu în ultimul rând normele de protecție a muncii, atât de necesare de respectat în toate meseriile, dar în meseria de sudor în mod deosebit.

Pentru că seriozitatea şi profesionalismul a fost ceea ce a caracterizat mereu Şcoala de Sudură arădeană, firma Ford din Craiova a apelat din nou la serviciile oferite de noi. Reamintesc ca de fiecare dată, cu mândrie în suflet, că Şcoala de Sudură Crişan se bucură de un real prestigiu la nivel naţional și internațional, obţinut datorită serizităţii şi implicării în mod real în ceea ce înseamnă cursurile de pregătire în meseria de sudor electric, o meserie grea, dar frumoasă şi mai ales bine plătită. Am avut anul acesta cea de XX-a promoție de sudori, avem peste 250 de absolvenți și, ceea ce este foarte important de remarcat, este faptul că toți lucrează în această meserie. Un alt lucru de care sunt foarte mândru este acela că trei dintre foștii noștri cursanți, cei mai buni dintre cei buni, au fost înscriși la cursurile Universității «Aurel Vlaicu» din Arad, cu care avem o strânsă colaborare, și care astăzi sunt ingineri sudori”, a declarat Ioan Marin Crișan, directorul Şcolii de Sudură. 

Potrivit acestuia, după data de 15 septembrie vom începe cursurile cu o nouă serie, unde avem înscrişi deja 10 cursanţi, majoritatea tineri angajați ai unor firme arădene de top, care au decis să învestească în pregătirea propriilor angajați, iar  acest lucru nu poate decât să ne bucure, fiindcă mâna de lucru se găsește din ce în ce mai greu”.

De remarcat, că Asociația Profesională a Sudorilor din România (www.asociatiasudorilor.ro) este singura asociație profesională din România care își propune să susțină toate școlile de sudură în limita posibilităților.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.