Asociaţiile de proprietari scot mai mulţi bani din buzunar de la 1 ianuarie 2019

Asociaţiile de proprietari scot mai mulţi bani din buzunar de la 1 ianuarie 2019

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad informează asociațiile de proprietari care au angajați cu contracte de muncă despre faptul că, începând cu data de 1 ianuarie 2018, s-a modificat salariul minim brut.

Conform Hotărârii Guvernului nr. 937/2018 „începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 2.080 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 12,43 lei/oră.”

„Comitetele executive trebuie să informeze proprietarii despre acestă reglementare și să  emită o decizie pentru semnarea actului adițional la contractul de munca al angajatului asociației. Concret, față de costul total pentru salariu minim, un angajator și angajatul  vor avea cheltuieli în plus, în funcție de fracțiunea de normă. Angajatorul, respectiv  asociaţia de proprietari, trebuie să înregistreze majorarea în Revisal, în termen de 20 zile. Atragem atenția că exista sancțiuni pentru încălcarea majorării salarului minim brut pe țară: «Potrivit Codului Muncii, art. 260, alin 1, lit. a, angajatorii carte încalcă dispozițiile privind garantarea în plată a salariului minim brut pe țară riscă amendă de la 300 lei la 2.000»“, a declarat Dorina Lupşe, preşedintele ULAL Arad.

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative Arad oferă informaţii și suport asociațiilor membre, la sediul de pe strada George Coşbuc, nr. 33, de luni şi până vineri inclusiv, între orele 9 şi 17.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.