Asta îți va da calculele peste cap! Ce SE SCUMPEȘTE de la 1 aprilie!

Asta îți va da calculele peste cap! Ce SE SCUMPEȘTE de la 1 aprilie!

Încă o lovitură pentru buzunarele românilor.

Preţul la gazele naturale pentru populaţie va crește cu aproape 9%, de la 1 aprilie. Chiar şi în cel mai optimist scenariu, gazele se vor scumpi semnificativ.

Guvernul  a prezentat FMI o propunere de creştere a preţurilor la gaze din producţia internă livrate populaţiei, mai mică decât au solicitat oficialii Fondului, potrivit declaraţiilor preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrileţ.

„Propunerea Guvernului este de creştere la 58 de lei/MWh, de la 1 aprilie”, a precizat Havrileţ.

Momentat, preţul pentru gazul din producţia internă pentru populaţie este de 53,3 lei, după ce fostul ministru al Energiei a reuşit să amâne aplicarea calendarului de liberalizare. Dacă FMI va accepta propunerea Guvernului, preţul gazelor pentru populaţie va creşte cu 8,8%, de la 1 aprilie, mai puţin decât creşterea solicitată de experţii Fondului: 62 de lei, adică o creştere de 16,3%.

Guvernul Ponta s-a angajat că începând din aprilie va prezenta un calendar de liberalizare a pieței de gaz pentru consumatorii casnici, dar nu a fost de acord cu propunerea iniţială a Fondului.

Calendarul de creştere a preţurilor la gazele livrate populaţiei, care presupunea liberalizarea până în anul 2018, a fost îngheţat de fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, anul trecut.

Foto: thethirtiesgrind.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.