ATAC fără PRECEDENT asupra PFA. Ce au decis PARLAMENTARII

ATAC fără PRECEDENT asupra PFA. Ce au decis PARLAMENTARII

Parlamentarii continuă atacul asupra firmelor PFA, modificând substanțial regimul acestora din ultimii 8 ani.

Persoanele fizice înregistrate ca PFA și întreprinderile individuale vor primi autorizare pentru un număr ușor mai mare de activități decât cel care le era pregătit în toamnă, fără a scăpa însă astfel de limitări, și vor trebui să accepte să angajeze doar un anumit număr de persoane, fiind obligate să își actualizeze corespunzător autorizarea cel târziu în 2 ani, în caz contrar fiind radiate automat din registrul comerțului.

„Întreprinderile individuale să nu dezavantajeze microîntreprinderile, să nu distorsioneze concurența în piață și să nu genereze tensiuni și disfuncționalități în mecanismul economic, stimulând migrarea juridică, economică și fiscală a microîntreprinderilor către statutul de întreprindere individuală”, au declarat parlamentarii.

Astăzi, o persoană fizică autorizată poate angaja terțe persoane cu contract individual de muncă fără a fi obligată să se limiteze la un anumit număr de angajați.

Termenul lăsat la dispoziția PFA și a întreprinderilor individuale pentru a-și actualiza autorizarea, conform numărului limitat de clase, nu va mai fi de 1 an, ci de 2 ani de la data intrării în vigoare a viitoarelor reguli.

 Sursa: Profit.ro
Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.