UPDATE/ ATAC ARMAT în Munchen. Cel puțin 6 MORȚI și MAI MULȚI RĂNIȚI (GALERIE FOTO și VIDEO)

UPDATE/ ATAC ARMAT în Munchen. Cel puțin 6 MORȚI și MAI MULȚI RĂNIȚI (GALERIE FOTO și VIDEO)

Este alertă maximă în Munchen, vineri seara, după ce trei indivizi au deschis focul asupra mai multor persoane aflate în centrul comercial Olympiapark.

Atacul a avut loc la ora 19.00 (ora României).

Poliţia bavareză a confirmat, până în acest moment, decesul a şase oameni. Numărul persoanelor rănite nu este, deocamdată, cunoscut. O amplă operaţiune a poliţiei este în curs de desfăşurare, Munchen-ul fiind împânzit de trupe speciale.

Potrivit primelor informaţii, un bărbat ar fi deschis focul la întâmplare. Ulterior, poliţia a anunţat că există trei atacatori.

Autorităţile le-au cerut cetăţenilor din Munchen să evite zona centrului comercial, precum şi locurile publice din oraş, întrucât situaţia este incertă. La două ore de la atacul armat, poliţia din Munchen vorbea despre „o ameninţare teroristă acută”.

Gara Centrală a fost evacuată, iar transportul public a fost suspendat, din raţiuni de securitate.

Deși nu a fost confirmată oficial ipoteza unui atac terorist, susţinătorii ISIS celebrează atacul din Munchen, pe reţelele de socializare.

UPDATE/ După ce a ucis 9 oameni și a rănit alți 16, autorul atacului de la Munchen a fost găsit de polițiști zăcând fără viață pe o stradă din apropierea centrului comercial.

Acesta este un germano-iranian de 18 ani. Motivele care au stat în spatele atacului sunt în acest moment „complet necunoscute”, a afirmat, sâmbătă, Hubertus Andrae, comandantul poliției bavareze.

Acesta a fost al treilea act de violenţă împotriva civililor produs în Europa de Vest, în doar opt zile. Potrivit MAE, printre victime nu se află cetăţeni români, potrivit informaţiilor centralizate până la această oră.

Forțele de ordine au crezut inițial că au de-a face cu trei autori, pentru că o mașină suspectă cu doi bărbați în interior a fost văzută de martori în timp ce se îndepărta cu viteză de locul tragediei.

„S-a dovedit că cei doi nu aveau absolut nicio legătură cu faptele”, a mai spus șeful poliției.

Cancelarul Angela Merkel a convocat, pentru astăzi, Consiliul pentru Securitate Naţională.

munchen  mm004 mm001 mh003

GTY_munich_mall_shooting2_hb_160722_4x3_992 GTY_Munich_shooting_mall_hb_160722_4x3_992 GTY_Munich_shooting_mall_peoplehb_160722_4x3_992 HT_csm_Olympia_Einkaufszentrum_Muenchen_Aussenansich_hb_160722_4x3_992

Sursa: independent.ie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.