Atacul de la biserica din Franța: Teroriștii aveau o CENTURA CU EXPLOZIBIL FALSĂ și un cronometru de bucătărie

Atacul de la biserica din Franța: Teroriștii aveau o CENTURA CU EXPLOZIBIL FALSĂ și un cronometru de bucătărie

Unul dintre bărbații care au intrat, marți, în biserica Saint-Etienne-du-Rouvray din Franța unde au luat ostatici preotul, trei călugărițe și doi credincioși a fost identificat oficial.

El este un cetăţean francez de origine algeriană în vârstă de 19 ani, care în trecut a avut două tentative de a ajunge în Siria. Adel Kermiche avea cazierul curat până acum, însă, se afla sub supravegherea poliţiei și în evidenţa serviciilor antiteroriste.

Tânărul purta la mână o brăţară electronică pentru ca autorităţile să ştie în permanență unde se află. Dispozitivul a fost, însă, oprit între orele 8.30 şi 12.30 (n.r. atacul din biserică a început la ora locală 09.25).

Pe 23 martie 2015, familia a reclamat dispariţia sa. În aceeaşi zi, adolescentul a fost prins în Germania. Folosea actul de identitate al fratelui său şi se îndrepta spre Siria. A fost predat autorităţilor franceze care l-au plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi departamentul Haute-Normandie. Avea obligaţia să se prezinte la circa de poliţie o dată pe săptămână.

Pe 11 mai 2015 a dispărut din nou şi pe numele lui a fost emis un mandat internaţional de arestare. A fost prins în Turcia, două zile mai târziu. Se îndrepta din nou spre Siria, folosind de data aceasta actul de identitate al unui văr. A fost trimis în Franţa, unde a fost arestat preventiv. A fost eliberat şi plasat sub control judiciar, cu interdicţia parţială de a părăsi domiciliul. Mai exact, tânărul purta o brăţară electronică pentru localizare. Autorităţile au decis însă să-i acorde câteva ore de „libertate”. Aşa se face că dispozitivul electronic pe care îl purta era programat să se oprească între orele 8:30 şi 12:30 de luni până vineri şi între orele 12:00 şi 18:00 sâmbăta.

Procurorul Francois Molins a spus că „doi indivizi care purtau arme albe” au intrat în lăcaşul de cult şi au luat 6 ostatici: preotul, trei măicuţe şi un cuplu de enoriaşi. Alerta a fost dată de una dintre măicuţe, care a reuşit să fugă.

Conform procurorului general al Franţei, între forţele de ordine ajunse la faţa locului şi atacatori a avut loc o negociere, dar poliţiştii nu au putut intra în biserică deoarece trei dintre ostatici erau folosiţi ca scuturi umane. La un moment dat, cele două măicuţe rămase ostatice şi cuplul de enoriaşi au ieşit, urmaţi fiind de teroriştii care au strigat „Allah Akbar”. A fost momentul în care cei doi atacatori au fost împuşcaţi de forţele de ordine.

Unul dintre indivizi purta o centură explozibilă falsă şi trei cuţite, iar celălalt agita în mână un cronometru de bucătărie învelit în folie de aluminiu. Acesta din urmă avea şi o bombă falsă în rucsac.

Cei doi atacatori l-au ucis pe preotul Jacques Hamel şi au rănit trei dintre ostatici. Cel mai grav este un enoriaş, în vârstă de 86 de ani, dar viaţa lui nu mai este în pericol.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.