Atelier creativ la bibliotecă: „Mandale de lumină”

Atelier creativ la bibliotecă: „Mandale de lumină”

Sunteți pasionați de colorat? Vreți să descoperiți povestea formei și a culorilor? Vă place să colorați mandale?

Atunci sunteți așteptați, joi, 8 decembrie, începând cu ora 16, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, Secția de Artă și Multimedia „Sabin Drăgoi”, unde se va desfășura un inedit atelier creativ cu titlul „Mandale de lumină” – Terapie pentru adulți prin muzică și culoare.

Ce este mandala?

Mandala este o diagramă circulară ce păstrează cu rigurozitate o anumită simetrie, care se concentrează cu toată forța asupra unui centru, având ca structură tipică împărțirea suprafeței în patru segmente egale.

Prin tehnica realizării de mandale, atelierul desfășurat la Biblioteca arădeană propune o deschidere aparte către această artă ce implică creativitate și dăruire. Modalitate de terapie prin artă, mandala cuprinde elemente din geometria sacră, cercuri, triunghiuri, pătrate, precum și tipare florale, plante, animale sau zodii, elemente ce sunt cuprinse în desen, printr-o modalitate ce oferă armonie, liniște, pace și relaxare pentru minte, corp și suflet.

„Mandalele sunt potrivite pentru fiecare dintre noi deoarece ne induc o stare de relaxare și contribuie la dezvoltarea imaginii de sine. Vă punem la dispoziție creioanele colorate, frumoasele mandale, precum și o atmosferă destinsă, cu muzică de relaxare, alături de mici surprize zen”, afirmă coordonatoarea atelierului, bibliotecar Irina Șandor.

Așadar sunteți așteptați la atelierul „Mandale de lumină”, cu atât mai mult cu cât lucrările realizate își vor găsi locul de contemplare într-o expoziție găzduită de Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” din Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.