Expoziția interactivă „Laborator” se desfășoară și luna aceasta la Complexul Muzeal Arad, instituția venind astfel în întâmpinarea cadrelor didactice cu o propunere pentru activitate didactică sau pentru implicarea în activități de educație nonformală, extrașcolară.
„Mulțumită reacțiilor și aprecierilor celor peste 2.500 de elevi arădeni care s-au înscris și au participat la atelierele interactive din cadrul expoziției, invităm cadrele didactice și elevii, care nu au reușit încă să rezerve un atelier, să se alăture acestei experiențe, destinate în special elevilor claselor primare. Prin aceasta dorim să le oferim posibilitatea de a interacționa în mod practic cu legi, fenomene și concepte din biologie, fizică și chimie”, afirmă reprezentanții muzeului.
Un atelier interactiv durează aproximativ 50 de minute, perioadă în care, conduși de ghizi special pregătiți, copiii vor trece prin fiecare dintre cele trei zone ale exploziției. În zona de biologie vizitatorii vor afla curiozități despre corpul uman și vor analiza la microscop celule și corpuri din lumea vie, ca mai apoi în zona de chimie să observe și să înțelegă experimente și reacții surprinzătoare. În zona de fizică cei mici vor vedea cum se formează fulgerele cu ajutorul generatorului Van de Graaff, vor învăța să calculeze timpul cu pendulul gravitațional, vor vedea cum zboară avioanele prin ilustrarea principiului Bernoulli, vor învăța să ridice greutăți cu ușurință cu ajutorul scripeților. De asemenea, copiii vor putea înțelege principii și legi din fizică precum magnetismul, giroscopul, electricitatea sau roțile dințate.
Acest proiect educațional beneficiază de sprijinul Consiliului Județean Arad și al Inspectoratului Școalar Județean Arad. Atelierele interactive se desfașoară la Complexul Muzeal Arad/Expoziția Științele Naturii (Palatul Cultural Arad, intrarea dinspre Parcul Copiilor), în perioada 02 – 17 noiembrie, de luni până vineri, între orele 09.00-13.00 (sau alte ore dacă este cazul). Rezervări pentru ultimele ateliere, disponibile în luna noiembrie, se pot face la numărul de telefon 0760 241 115 (persoană de contact Monica Sandu).
Prețul unui bilet este de 12 lei (adulții însoțitori de grupuri au acces gratuit).
Lasă un comentariu