Ucraina, ÎN PRAG DE RĂZBOI! Atentat cu exploziv la viața președintelui ucrainean

Ucraina, ÎN PRAG DE RĂZBOI! Atentat cu exploziv la viața președintelui ucrainean

Un dispozitiv exploziv de mare putere a fost depistat şi dezamorsat în apropierea Preşedinţiei Ucrainei din Kiev, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate citate de Kyiv Post.

„Dispozitivul a fost descoperit în cursul nopţii la intrarea principală a vehiculelor. Într-o cutie erau cinci grenade şi un kilogram de piese metalice. Era un dispozitiv foarte puternic”, după cum explică un oficial ucrainean.

În acest context, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promis „o ripostă adecvată” faţă de insurgenţii proruşi care au doborât, sâmbătă dimineață, un avion militar ucrainean, un incident soldat cu 49 de morţi.

Vladislav Selezniov, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, a declarat că rebelii proruşi au doborât un avion militar de tip IL-76. „La bord erau nouă membri ai echipajului şi 40 de paraşutişti militari. Au murit toţi”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Cei care sunt implicaţi în acest act terorist de amploare vor fi pedepsiţi. Ucraina are nevoie de pace, iar teroriştii vor primi o ripostă adecvată”, a declarat președintele Ucrainei, decretând doliu naţional pentru duminică.

Petro Poroşenko a fost învestit în funcţie în urmă cu o săptămână.

Foto: radiosvoboda.org

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.