ATENTAT la viața noastră: Unul din trei blocuri va avea antene 5G

ATENTAT la viața noastră: Unul din trei blocuri va avea antene 5G

Unul din trei blocuri va avea antene 5G, atrage atenția Asociația Pro Consumatori.

Acesta este motivul pentru care asociația, organizație de utilitate publică, membră a Organizației Europene a Consumatorilor, va organiza duminică, 20 octombrie 2019, în intervalul orar 16,30 – 20,30, un marș de conștientizare a opiniei publice cu privire la pericolele generate de implementarea tehnologiei 5G. Acțiunea portă numele „Stop 5G – viața și proprietatea noastră sunt mai importante decât tehnologia voastră!”. În cadrul acesteia, sute de reprezentanți ai organizațiilor semnatare ale memoriului Stop 5G se vor deplasa pe traseul Ministerul Comunicațiilor – Ministerul Justiției – Ministerul Sănătății – Piața Victoriei.

„Acțiunea face parte din Campania Națională de Informare și Educare „Stop 5G”. Prin intermediul acestei campanii ne propunem să atragem atenția autorităților statului român asupra pericolelor generate de aplicarea tehnologiei 5G în România pentru mediu, oameni și orice altă formă de viață”, se arată într-un comunicat de presă al Asociația Pro Consumatori.

„În prezent se promovează puternic implementarea noilor rețele de telecomunicații 5G, care vor opera cu frecvențe din domeniul microundelor de până la 300 GHz. Promovarea aceasta mizează doar pe criterii tehnice de viteze foarte mari de transmitere și de descărcare a datelor de către utilizatori, de exemplu pentru holograme, și respectiv pe criterii economice privind generarea rapidă a profiturilor de zeci de miliarde de EUR sau dolari pentru operatorii de rețele mobile și agențiile guvernamentale care reglementează licențele. La modă este realitatea virtuală și internetul lucrurilor, așa-zisul Internet of things. Omul va fi înglobat ca orice alt lucru generator de profit în această rețea, pierzându-și individualitatea ca ființă umană liberă”, se mai arată în comunicat.

„Heirupismul unor reprezentanți ai statului român fără a ține cont de îngrijorările reale ale oamenilor de știință cu privire la această tehnologie, arată iresponsabilitate și amatorism în privința reprezentării intereselor cetățenilor români, în particular, și a statului român, în general. Siguranța și sănătatea cetățenilor trebuie să fie mai presus de orice potențial beneficiu economic realizabil sau nu în viitorul apropriat. Având în vedere aceste aspecte, solicităm Guvernului României să declare public că va stopa implementarea tehnologiei 5G la nivel național până în momentul în care comunitatea științifică internațională independentă de interesele economice ale industriei telecom va ajunge la consens că tehnologia 5G este sigură pentru orice formă de viață!”, a afirmat conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte Asociația Pro Consumatori.

  1. […] ATENTAT la viața noastră: Unul din trei blocuri va avea antene 5G […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.