În atenţia asociaţiilor de proprietari: A început încheierea noilor contracte de furnizare a încălzirii şi apei calde menajere de către CET H ARAD

În atenţia asociaţiilor de proprietari: A început încheierea noilor contracte de furnizare a încălzirii şi apei calde menajere de către CET H ARAD

Începând cu luna aprilie, a început în Arad încheierea noilor contracte de furnizare a încălzirii şi apei calde menajere de către CET H ARAD, în principal cu asociaţiile de proprietari.

Aceste contracte, încheiate în baza Ordinului ANRSC nr. 483/2008, conţin atât prevederile contractului cadru, cât şi unele suplimentare acceptate de comun acord în cadrul negocierilor dintre CET H şi ULAL, prevederi necesare pentru asociaţiile de proprietari.

Exemplificăm doar câteva dintre prevederile importante ale noului contract, favorabile asociaţiilor.

Astfel, condiţiile de livrare a apei calde menajere sunt superioare ca parametri, vechiului contract. Temperatura de livrare a apei calde la consumator va fi cuprinsă între 55 şi 60 C. Se prevăd modalităţile de facturare ale utilităţilor furnizate pe perioada nefuncţionării contoarelor, a anunţării schimbării tarifelor la facturare cât şi elementele de calcul minime utilizate la facturare.

Asociaţiile de proprietari trebuie să prezinte, în copie, o serie de documente pentru încheierea contractelor între care şi actul legal de înfiinţare (constituire) a acestora.

ULAL a venit în sprijinul asociaţiilor documentând furnizorul variantele legale în care s-au putut înfiinţa asociaţiile la timpul respectiv. Cu această ocazie se vor actualiza datele tehnice ale instalaţiilor termice, dar şi cele ale organelor conducătoare şi administrative ale asociaţiilor în relaţia cu furnizorul.

Rămâne ca asociaţiile, prin organele ei reprezentative, după încheierea contractelor, să urmărească modul de execuţie a prevederilor contractuale în dublu sens şi să ia măsuri pentru respectarea acestora.

Vasile Arion,
Vicepreşedinte ULAL Arad

  1. Nea Arioane, dar despre acea ineptie in care printr-un pix s-au transferat tevile de alimentare in proprietatea asociatiilor de la punctul de bransare aflat in pivnita asociatiei unde este contorul la bransamentul stradal care se afla la multe blocuri la zeci de metri.Iar cand acestea se sparg trec in raspunderea asociatiei de a le schimba pe banii lor. S-au transferat ca asa a vrut CET. Tevi multe dintre ele neizolate, vechi de zeci de ani, ruginite care dau sa se sparg in orice moment.
    Unde ati fost cand s-a bagat in contract treaba asta.
    De fapt ce sa ne asteptam de la voi…ziua trece leafa merge…din cotizatii.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.