În atenţia contribuabililor: TERMEN LIMITĂ de la ANAF

În atenţia contribuabililor: TERMEN LIMITĂ de la ANAF

Termenul limită de depunere a Declarației unice este 31 iulie a.c. online, prin intermediul aplicației care poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro, precizează reprezentanţii ANAF într-un comunicat de presă.

De asemenea, Declarația Unică se poate depune și pe hârtie, direct la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Potrivit ANAF, până în prezent au depus Declarația Unică un număr de peste 600.000 de persoane fizice, dintre care online 190.000, de 3,5 ori mai multe decât anul trecut.

Declarația unică se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii. Persoanele care nu realizează venituri și aleg să plătească contribuția de asigurare de sănătate au, de asemenea, obligația de a depune Declarația Unică.

Pentru depunerea online a Declarației Unice până la 31 iulie 2018 se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 și plătit integral până la 15 martie 2019. Bonificația se acordă corespunzător și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

Nedepunerea la termenul prevăzut de lege de către persoanele fizice a Declarației Unice se sancționează cu amendă de la 50 lei la 500 lei, potrivit art.336 alin.(3) din Codul de Procedură Fiscală.

Loading...
 1. Buna ziua,

  Am depus prin posta cu confirmare de primire.
  Este corect/incorect.
  Sunt multe persoane care nu au cont la ANAF.
  Adica pentru circa 200-300 euro venit va trebui sa apeleze la un consultant fiscal. Mi -se pare incorect.

  Raspunde
  • Buna ziua,
   Prin cont va referiti la Spatiul Virtual Privat? Ati incercat la asistenta contribuabili sa vi-l creati gratuit? Tot acolo puteti obtine informatii referitoare la completarea declaratiei. Nu inteleg de ce ar trebui sa apelati la un consultant fiscal?

   Raspunde
 2. e de-a dreptul absurd

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.