Atenție! Amenzi între 30.000 și 70.000 de lei pentru abandonul de deșeuri

Atenție! Amenzi între 30.000 și 70.000 de lei pentru abandonul de deșeuri

Cinci situații de abandon de deșeuri au fost identificate de polițiștii locali arădeni în doar o săptămână.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au identificat cinci situații de abandon de deșeuri la două platforme de pe străzile Șezătorii și Flacăra, ca urmare a surprinderii faptelor respective pe camerele de supraveghere instalate în locațiile menționate.

Ulterior, agenții constatatori au identificat trei persoane care au transportat și abandonat deșeuri din construcții, material plastic, polistiren și alte tipuri de deșeuri menajere, în afara zonei de amplasare a containerelor de colectare. Deși contravenienții dețineau contracte de salubrizare, au ales să nu procedeze la colectarea selectivă a deșeurilor, abandonându-le în alte locații din oraș. În acest fel, sunt eludate și clauzele contractuale ce vizează cantitatea generată.

Alte două persoane au fost surprinse abandonând deșeuri provenite din construcții pe un teren privat (situat în proximitatea străzii Câmpul Liniștii).

Pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 92/2021, persoanele au fost sancționate cu obligarea ridicării respectivelor deșeuri și depozitării conforme, aspect realizat după intervenția polițiștilor locali.

Direcția Generală a Poliției Locale Arad reiterează cetățenilor aspectul deloc de neglijat al cuantumului amenzilor care pot fi aplicate, respectiv între 30.000 – 45.000 lei persoanelor fizice și între 50.000 – 70.000 lei în cazul persoanelor juridice.

Sursa foto: Poliția Locală Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.