ATENȚIE! Ample CONTROALE ale Poliției Rutiere

ATENȚIE! Ample CONTROALE ale Poliției Rutiere

Autovehicule pentru transportul de persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, zilele acestea, de poliţiştii rutieri, anunță Inspectoratul General al Poliției Române.

Astfel, pe parcursul săptămânii 14 – 20 octombrie 2019, Direcţia Rutieră a Poliţiei Române coordonează, în toată țara, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea se desfășoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), simultan în toate statele membre ale U.E.

În cele 7 zile, controalele polițiștilor au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.