ATENȚIE ARĂDENI! Ce înseamnă dacă primiți acest SMS pe telefon

ATENȚIE ARĂDENI! Ce înseamnă dacă primiți acest SMS pe telefon

Sistemul de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” va fi testat și la nivelul județului Arad, începând de mâine, 21 septembrie 2018.

ISU informează că, mâine, 21 septembrie în intervalul 10.00 – 12.00, la nivelul județului va fi transmis un mesaj în patru localități din județ (Ineu, Chişineu Criş, Sebiş, Bârzava), iar în intervalul 17.00 -19.00, într-o zonă a municipiului Arad. Aceste teste vor fi reluate în ziua de 24 septembrie, la nivelul întregului județ, în aceleași intervale de timp.

În ziua de 26 septembrie, între orele 10.00-12.00 și 17.00-19.00, vor fi transmite mesaje de avertizare către toate localitățile din România.

Mai mult decât atât, în perioada următoare vor fi puse la dispoziția publicului informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și operatorul de telefonie mobilă, pentru recepționarea mesajelor de avertizare.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate si care au această opțiune configurată vor recepționa mesajul de test „Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Județului Arad”. Modul de afișare și sunetul mesajului de avertizare sunt diferite în funcție de modelul telefonului mobil.

IMPORTANT!

MESAJELE AU ROLUL DE A TESTA APLICAȚIA!
PERSOANELE CARE PRIMESC MESAJUL NU TREBUIE SĂ INTRE ÎN PANICĂ, NU ESTE O SITUAȚIE REALĂ, NU SE VA LUA NICI O MĂSURĂ (ADĂPOSTIRE, PĂRĂSIREA ZONEI ETC.).

Accesând https://ro-alert.ro/ vă puteți configura telefonul mobil pentru recepționarea mesajelor, anunță ISU Arad.

Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.