Atenție! Au fost emise două coduri galbene pentru județul Arad, valabile în perioada 1 – 3 iulie

Atenție! Au fost emise două coduri galbene pentru județul Arad, valabile în perioada 1 – 3 iulie

Administrația Națională de Meteorologie a emis două coduri galbene pentru județul Arad, valabile în perioada 1 – 3 iulie.

Intervalul de valabilitate al rpimului cod este 1 iulie, ora 12 – 1 iulie, ora 2, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în nord-vestul, centrul și local în sudul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (cu viteze de peste 55…75 km/h), descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp.

Cel de-al doilea cod a fost emis pentru perioada 2 și 3 iulie, fenomenele vizate fiind val de căldură și disconfort termic ridicat.

În intervalul menționat, valul de căldură se va menține în zonele joase din vestul, sudul și estul țării, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Îndeosebi în a doua parte a zilei de sâmbătă, 2 iulie, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de vest a țării și la munte, iar duminică, 3 iulie, cu probabilitate mai mare în nord-est.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.