ATENȚIE! De luni se intră în țară doar cu FORMULAR DIGITAL. Cum se completează

ATENȚIE! De luni se intră în țară doar cu FORMULAR DIGITAL. Cum se completează

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat că formularul digital de intrare în România va deveni operațional începând de astăzi, 19 decembrie 2021, pentru a putea fi completat din timp de cei care intră în țară începând de luni, 20 decembrie, când formularul devine obligatoriu.

„Formularul digital de intrare în România va putea fi completat doar electronic din aplicaţia plf.gov.ro, dezvoltată de STS, pe baza cerinţelor operaţionale stabilite de autorităţile medicale. Aplicaţia plf.gov.ro va deveni operaţională începând de duminică, 19 decembrie, astfel încât cei care vor intra în ţară în data de 20 decembrie să aibă timpul necesar să completeze formularul. În acest moment, colegii mei realizează ultimele testări de securitate şi de performanţă, iar începând de mâine, de pe orice telefon, tabletă sau calculator cu conexiune la internet va putea fi accesată această aplicaţie”, a precizat Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Cum se completează

Înainte de a sosi în ţară, cu câteva ore sau chiar câteva minute, se accesează aplicaţia plf.gov.ro şi se introduce o adresă de e-mail. Mai departe, accesăm adresa de e-mail, deschidem mesajul şi intrăm în linkul de accesare. Se completează similar cu aplicaţia de certificat digital şi va putea fi folosită foarte uşor de orice persoană. Introducem toate câmpurile obligatorii, iar ulterior salvăm documentul. Odată salvat acesta nu mai poate fi editat, dacă dorim să actualizăm datele, va trebui să completăm un nou formular. Instrumentul digital pe care l-am dezvoltat pentru Ministerul Sănătăţii şi autorităţile medicale vine în sprijinul acestora pentru realizarea anchetelor epidemiologice”, a detaliat purtătorul de cuvânt al STS.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.