Atenție, județul Arad sub cod galben și portocaliu de vânt puternic

Atenție, județul Arad sub cod galben și portocaliu de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben pentru județul Arad și de cod portocaliu pentru localitatea Șiria.

Potrivit meteorologilor, astăzi, 5 noiembrie, în intervalul orar 13.15 – 16, vor fi semnalate intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 90…100km/h.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice avertizate, pompierii militari arădeni sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie.

Informații suplimentare despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obt‌inute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Totodată, ANM a emis pentru județul Arad și o avertizare de cod galben pentru intervalul 5 noiembrie, ora 10 – 6 noiembrie, ora 2

În această perioadă, vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în Banat, Crișana, vestul și nord-vestul Transilvaniei și în zonele montane cu viteze de 55…70 km/h, iar seara și noaptea mai ales în Carpații Orientali. La altitudini mai mari de 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Conform ANM, intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în regiunile estice și sud-estice, cu viteze în general de 45…50 km/h.

În regiunile intracarpatice vor fi averse, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Sursă foto text: ANM

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.