Atenție la ambrozie! Care sunt avertizările Prefecturii

Atenție la ambrozie! Care sunt avertizările Prefecturii

Ambrozia este în plin sezon de dezvoltare, iar în urma sesizărilor din tot județul vor fi luate măsuri de prevenție. În caz contrar, se aplică amenzi usturătoare.

Instituția Prefecturii Județului Arad a trimis notificări primăriilor, acestea trebuind, până pe 25 mai să întocmească un centralizator al terenurilor infestate de ambrozie pe care îl trimit Direcției Județene pentru Agricultură, iar până la data de 5 iunie a fiecărui an sunt obligate să notifice în scris proprietarii cu privire la obligația ce le revine și anume de a desfășura lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice în scopul distrugerii buruienii ambrozia și prevenirii răspândirii acesteia.

Pentru a verifica respectarea acestor prevederi legale, comisia constituită conform Ordinului Prefectului Județului Arad va efectua un prim control în teren, în perioada 1-15 iulie.

Dacă în urma controlului va fi constatată nerespectarea obligației proprietarilor de teren de a efectua lucrări pentru combaterea ambroziei, aceștia sunt pasibili conform legii de a le fi aplicată sancțiunea avertismentului.

Ulterior, în perioada 16-31 iulie, comisia va efectua un al doilea control asupra terenurilor proprietarilor sancționați cu „avertisment”.

Dacă situația nu este remediată nici la data celui de-al doilea control, proprietarii pot fi sancționați cu amendă contravențională de la 750 lei până la 5.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.