Atenție mare arădeni, nu vă lăsați manipulați de sondaje apărute peste noapte

Atenție mare arădeni, nu vă lăsați manipulați de sondaje apărute peste noapte

Lupta pentru Primăria Municipiului Arad devine acerbă. Pentru că tot mai mulți arădeni vorbesc despre un nou primar, în locul celui care ocupă acum scaunul de edil, contracandidații recurg la diferite metode de manipulare și de atragere a atenției publice, cum ar fi sondaje apărute peste noapte care să inducă în eroare arădenii, sondaje neadevărate. Rolul acestor sondaje este de a poziționa un candidat sau altul pe un loc eligibil pentru primărie.

Un sondaj de opinie elocvent costă mii de euro și nu se face de pe-o zi pe alta

Din păcate e greu de crezut că în condițiile unei monitorizări foarte atente a banilor de campanie cineva își permite să plătească sondaje profesioniste, realizate cu specialiști în sociologie și antropologie. Acestea costă mii de euro și durează câteva săptămâni pentru a extrage un rezultat elocvent.

Notorietatea nu are legătură cu intenția de vot a arădenilor

Sondajele publicate până acum sunt cele ale partidelor care au făcut o analiză foarte atentă a candidaților propuși pentru alegeri, astfel încât resursele să fie îndreptate spre persoane cu șanse foarte mari. Sunt și situații în care pentru candidați independenți sondajele se fac pentru a verifica notorietatea unei persoane, notorietate care crește datorită promovării din campania electorală, dar nu are legătură cu intenția de vot a electoratului.

Informațiile despre sondaje sunt importante pentru acei alegători sătui de actuala administrație care votează cu candidatul despre care au aflat, pe diferite căi, că are șanse de câștig. Asta din dorința de schimba cu orice preț un primar.

Informarea cu rol de dezinformare

Sfatul meu pentru arădeni este acela de a fi atenți la informațiile aruncate în public, ce fac referire că un candidat anume ar avea mai mari șanse decât ceilalți. De asemenea, să fie suspicioși față de afirmațiile bazate pe sondaje neadevărate. Cei care au expertiză în sociologie știu că un sondaj pentru o campanie electorală nu se realizează de azi pe mâine. Pentru a fi relevant, el implică un grup de câteva mii de persoane, ale căror răspunsuri trebuie interpretate și costă foarte mult.

Mai întâi gospodar, apoi primar

Viitorul primar al Aradului nu poate fi ales în funcție de ce spune un astfel de sondaj. Viitorul primar trebuie să fie ales în funcție de capacitatea lui de muncă, de reputație, de experiența administrativă, de cât de bine și de repede poate prelua atribuțiile de edil șef și poate oferi rezultate comunității.

Mai sunt puține zile până la alegeri. Un mare adevăr al acestei campanii este lista problemelor Aradului pe care toți candidații le evidențiem. Mai puțin cei care până acum ar fi trebuit să le rezolve.

Știm cu toții că în Arad taxele și impozitele sunt maximale, că plătim căldură și apă caldă prea scumpe, că avem nevoie de investitori și locuri de muncă bine plătite, că trebuie să revigorăm orașul folosindu-i resursele.

Deși sondajul plătit de partidul pe care-l reprezint m-a plasat ca principal contracandidat pentru actualul primar al Aradului, eu vreau să evit confuzia cu alte sondaje asupra cărora planează suspiciuni.

Eu vreau să vorbesc despre soluțiile pe care le propun arădenilor:

Scăderea taxelor şi impozitelor locale prin cheltuirea mai eficientă a banului public.

Reducerea cheltuielilor la încălzire prin investiţii majore în reţeaua de termoficare, pierderile fiind în prezent prea mari (40%); folosirea resursei de apă termală pentru scăderea preţului de producţie al gigacaloriei.

Acordarea unor facilități pentru investitorii care vor crea locuri de muncă mai bine plătite, astfel încât tinerii să nu fie nevoiți să părăsească Aradul.

Transformarea ștrandului Neptun într-un loc de atracție regională și europeană care să cuprindă: un Aqualand, baze de tratament, baze sportive, zone comerciale și de divertisment. Tinerilor le vor fi oferite alternative de distracţie și de petrecere a timpului liber pe tot parcursul anului.

Al Dumneavoastră,
Ionel Ciupe

 

 

 

 

Comandat de ALDE Arad, cod AEP: 21160080

  1. Propuneri putine dar importante. Pana acum am avut banci de 8000 de euro bucata, statui invizibile , piramide si alte asemenea. A venit randul propunerilor concrete care au legatura cu viata reala.

    Raspunde
  2. Fratilor votati un aradean care sa tina la Arad si la populatia lui.Votati un liberal a lui Tariceanu. Votati Ionel Ciupe.

    Raspunde
  3. Ciupe un om corect si onest.

    Raspunde
  4. Cum naiba are atata tupeu acest TRASEIST POLITIC ? Arunca tot felul de petarde pe piata media….. In realitate este doar un traseist care incaseaza banii aradenilor in consiliul municipal si in AGA sau CA, DEGEABA!!!! Acum se vede primar iar peste 2 saptamani se vede deputat…. Aradenii nu voteaza traseisti politici.

    Raspunde
    • nu inteleg cum iti argumentezi tu injuria de traseist? ca a parasit PNL-ul dupa ce s-a decis contopirea cu PDL(partidul lui Basescu, Boc, Udrea, a acelora care au taiat pensii, salarii, au distrus mediul privat?) Eu tocmai pt asta il stimez, ca a avut demnitate si a parasit cloaca invadata de pedelisti si a luat-o de la zero in ALDE,

      Raspunde
  5. Traseisti politici sunt aceia combinati cu PDL-ul [taxe,impozite,pensile,salarile] cei condusi de PDL[pnl]. PDL-istior NU va este greu sa spuneti pnl….

    Raspunde
  6. @papagali ciupiti 17 mai, 2016, 9:26 am

    Cel care trece dintr-un partid in altul se numeste TRASEIST POLITIC !!! Ce a facut individul acesta pentru Arad? ZERO !!! Doar minciuni electorale!

    Raspunde
    • si cel care accepta sa se manjeasca partidul de mizerii pedeliste cum e? Sluga?
      Ciupe este CEL MAI ACTIV CONSILIER DIN VESTUL ROMANIEI! ARE DEPUSE 30 DE PROIECTE! ORICAT AI FI DE CARCOTAS NU AI CUM SA NEGI ASTA!!!!

      Raspunde
    • @ Falca's Yesman!!! 17 mai, 2016, 10:24 am

      cum ce a facut? o GRAMADA de proiecte pentru aradeni,,,,dar bineinteles ca Falca si prietenii sai le-au respins…daca nu iesea nimic pentru baietii…ce mai conta ca erau utile pentru noi? te rog sa nu fi josnic si sa accepti adevarul. zi ca nu iti place tie personal Ciupe, ca ai o antipatie energetica, dar nu nega realitatea!

      Raspunde
  7. Ciupe Primarul Aradului 17 mai, 2016, 10:29 am

    Ciupe, baiartule vezi ca ai o sansa extraordinara sa il invingi pe Falca! trebuie sa ai grija ce faci in urmatoarele saptamani! sa iesi in cartiere sa vorbesti cu lumea si sa le explici exact ce si cum vrei sa faci! fata in fata! Succes! Te sustinem!

    Raspunde
  8. A mai candidat de cateva ori, treaba lui…… NU o sa il votez deoarece este traseist.

    Raspunde
  9. Aradenii isi doresc un primar onest, corect, cinstit si cu initiativa , acesta este Ionel Ciupe , de aceea il vom vota!

    Raspunde
  10. ce a facut asta de cand e in consiliul local? No facut nimic, nu mai mancati kkt

    Raspunde
    • esti nebun sau doar un biet postac platit? citeste comentarile de mai sus sau presa sau intereseaza-te la primarie! Ciupe are 30 si ceva de proiecte depuse in calitate de consilier pt aradeni, iar restul de 22 de consilieri au 5 IMPREUNA…. si tu tot comentezi? schimba banda macar ca asta nu tine…

      Raspunde
  11. Stimati pupincuristi a lui Falca, candidatura sub diverse nume ascunse(ard, mcl, pnl) cum se numeste?traseism sau parsivism.

    Raspunde
  12. Cipe deja se stice cine va castiga. Daca nu iese falca se va face o manevra la listele suplimentare si tot va castiga. Adevarul doare dar asta e adevarul.

    Raspunde
  13. PDL-istilor va este frica de TARICEANU si de CIUPE. De ce va este frica nu o sa scapati.Ciupe primar al ARADULUI,un liberal fara singe pdl.

    Raspunde
  14. Va aduceti aminte ce zicea ciupe acu ceva vreme? improspatati-va memoria!!!!!!!!!!!

    http://www.aradon.ro/ciupe-despre-tariceanu-pe-mine-sa-nu-contati/1436751

    „Consilierul municipal Ionel Ciupe dezminte zvonurile conform cărora s-ar număra printre cei tentaţi să înfiinţeze o organizaţie a Partidului Liberal Reformator, pe care Călin Popescu Tăriceanu îl va înscrie la Tribunal deîndată ce va avea semnăturile necesare adunate.”
    A MINTIT ATUNCI SAU MINTE ACUMA????
    TOT MINCINOS RAMANE !!!
    ASTA DA CARACTER!!!!

    Raspunde
  15. Jos pdl,mcl,ard,pnl……Jos taietorii de pensii si salarii,jos taxe si imopzite.

    Raspunde
  16. Acest candidat si-a urmarit doar interesul in orice situatie!!! Nu cred ca e potrivit pentru a conduce un oras, poate nici un sat. Numa bine.

    Raspunde
  17. jos traseistii 18 mai, 2016, 7:29 am

    A venit vremea INDEPENDENTILOR! VOTAM UN INDEPENDENT ! FARA MIZERIE POLITICA!

    Raspunde
    • Care independent? Luca care are in spate 2 parttide? Bulumac cu PSDu in spate care habar nu are pe ce planeta e? Elvira care candid pusa de falca? Ramane dorin filip care ii praf

      Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.