ATENŢIE! Modificare MAJORĂ, foarte IMPORTANTĂ, în TRAFIC

ATENŢIE! Modificare MAJORĂ, foarte IMPORTANTĂ, în TRAFIC

Pietonii care butonează telefonul mobil atunci când traversează strada vor fi amendați, potrivit unui proiect de lege avansat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„Prin prezentul proiect se reglementează interdicția pietonilor de a efectua activități de natură a le distrage atenția atunci când se angajează în traversarea drumului public”, se arată în documentul MAI, citat de Digi 24.

De remarcat, că în ultimii ani numărul accidentelor rutiere care au avut loc din cauza neatenţiei pietonilor a crescut semnificativ iar butonatul telefonului se regăseşte printre factorii care le distrag atenţia trecătorilor atunci când traversează strada.

Conform proiectului de lege, folosirea telefonului mobil, fie că se vorbește la el sau se scriu mesaje (distragere mentală), se ascultă muzică (distragere auditivă) sau se accesează diverse aplicații de ghidare precum hărți (distragere vizuală), influențează capacitatea de atenție a pietonului în momentul angajării acestuia în traversarea drumului public.

Sursa: Digi 24

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.