Atenţie, PĂRINŢI! Peste câteva zile începe şcoala. Ce se întâmplă cu FONDUL CLASEI

Atenţie, PĂRINŢI! Peste câteva zile începe şcoala. Ce se întâmplă cu FONDUL CLASEI

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei Naţionale, a reiterat faptul că strângerea de bani pentru fondul clasei nu este legală, aducând „multă imagine negative” şcolilor.

Ea a atras atenţia cadrelor didactice să nu se implice într-o astfel de activitate. Profesorii au „obligaţia” să nu ia partela o asemenea activitate, despre care ministrul a spus că nu este legală.

„Dacă părinţii strâng bani, după opinia mea, aduc mult mai multă imagine negativă şcolii şi chiar unii părinţi se antagonizează în raport cu şcoala cu aceste fonduri, pentru că nimănui nu îi convine să scoată din buzunar. Chiar dacă părintele consideră că în felul acesta sprijină copilul, nu se bucură când scoate bani din buzunar şi îi pune într-un fond al clasei. Mai bine să învăţăm să facem proiecte, să găsim resurse din bani europeni sau alte resurse şi să încercăm să aducem în şcoli ceea ce şcoala impune ca o necesitate. Este un ordin de ministru de mulţi ani de zile. Poate că întărim în lege”, a declarat ministrul într-o emisiune televizată.

Foto: Arhiva

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.