ATENȚIE, PĂRINȚI! Un nou joc on-line îi determină pe TINERI să se SINUCIDĂ. 130 de VICTIME până acum

ATENȚIE, PĂRINȚI! Un nou joc on-line îi determină pe TINERI să se SINUCIDĂ. 130 de VICTIME până acum

Un nou joc on-line îi determină pe tineri să se sinucidă. Participanții câștigă prin moarte.

„Balena albastră ” este un joc apărut în social media care face victime în rândurile tinerilor din Rusia, având la activ peste 130 de victime, potrivit iheartintelligence.com. Încă nu este clar când și unde a apărut pe internet acest trend.

Poliţia rusă nu a identificat încă cine este administratorul gruplui, însă a aflat că acesta le dădea membrilor sarcini sinistre, precum scrierea cu obiecte ascuţite pe corp a unor litere sau desenarea unor simboluri animalice.

Există, totuși, un bănuit: Filip Budeikin, acuzat că a constrâns cel puțin 15 tineri să se sinucidă. Acesta a acordat un interviu unei publicații din Rusia, susținând că numărul real ar victimelor ar fi de 17, dar și că victimele „au murit fericite, pentru că le-am oferit ceea ce nu aveau în viața de zi cu zi: căldură, înțelegere, o conexiune”.

Modul de „joc” este simplu: Atunci când te înscrii, intri sub tutela unui administrator care îți oferă diverse sarcini pe parcursul a 50 de zile. Tu trebuie să trimiți dovezi foto că ai dus la bun sfârșit fiecare dintre aceste sarcini. La finalul celor 50 de zile, câștigi jocul prin sinucidere.

Tinerii sunt prinși în joc prin intermediul amenințărilor, aceștia fiind avertizați de la bun început că nu există cale de întoarcere. Administratorii îi intimidează pe „jucători” spunându-le că nu se pot ascunde.

Un jurnalist de la rferl.org și-a creat un profil fals, a unei fete de 15 ani, și a încercat să intre în joc, luând legătura cu un astfel de administrator:

  • „Vreau să joc jocul”
  • „Ești sigură? Nu există nicio cale de întoarcere”, a răspuns așa-zisul curator al jocului „Balena Albastră”
  • „ Ce înseamna asta – Nici o cale de întoarcere?”
  • „Nu poți părăsi jocul după ce începe.”
  • „Sunt gata.”

Apoi, curatorul a explicat regulile:

  • „Vei efectua fiecare sarcină cu atenție și nimeni nu trebuie să știe. Când termini o sarcină, trimite-mi o fotografie. Și, la sfârșitul jocului, vei muri. Ești gata?”
  • „Și dacă vreau să ies?”
  • „Am toate informațiile. Acestea vor veni după tine.”

Prima sarcină atribuită utilizatorului de Internet imaginar RFE / RL a fost să-și zgârie simbolul „F58” pe braț. O imagine modificată în Photoshop a fost trimisă, dar curatorul nu a mai răspuns.

https://www.youtube.com/watch?v=6jEL2DUBYOg

https://www.youtube.com/watch?v=VdwM0LCGsSE

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.