ATENȚIE, revine CANICULA! Astăzi e COD GALBEN în nouă județe. De joi, COD PORTOCALIU

ATENȚIE, revine CANICULA! Astăzi e COD GALBEN în nouă județe. De joi, COD PORTOCALIU

Agenția Națională de Meteorologie a emis pentru astăzi o atenționare Cod galben de temperaturi caniculare în nouă județe din vestul, nord-vestul și sud-vestul țării.

Potrivit meteorologilor, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare.

Județele aflate sub atenționare Cod galben sunt: Arad, Alba, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Satu Mare, Bihor, Mehedinți și Dolj.

În aceste zone, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unități și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade și, izolat, în Câmpia de Vest, vor atinge 38 de grade. Minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

ANM anunță că joi, 10 august, va intra în vigoare o avertizare Cod portocaliu de căldură și disconfort termic accentuat, în județele Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Dolj și Mehedinți. În zonele joase din aceste județe, vremea va fi caniculară, cu temperaturi de 37 și 39 de grade iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul de 80 de unități. Minimele nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24 – 25 de grade.

Conform ANM, valul de căldură va persista până spre sfârșitul săptămânii.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.