ATENŢIE/ Românii din străinătate TREBUIE să se prezinte la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor

ATENŢIE/ Românii din străinătate TREBUIE să se prezinte la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor

Românii plecaţi în străinătate riscă să fie amendaţi dacă nu se prezintă la Evidenţa Populaţiei.

Direcţia de Evidenţă a Persoanelor face un apel la cetăţeni, în special la românii plecaţi în străinătate, să-şi verifice periodic termenul de valabilitate a actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute în care pot deveni contravenienţi la prevederile legii.

Având în vedere faptul că mulţi cetăţeni care posedă act de identitate cu termenul de valabilitate expirat se află din diferite motive plecaţi în străinătate şi se întorc în perioada sărbătorilor de iarnă în ţară, facem un apel către aceste persoane pentru a se prezenta la serviciul de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu pentru a solicita eliberarea unui nou document de identitate, respectiv pentru a-şi clarifica statutul juridic faţă de statul român”, a declarat Cristina Vlad, director executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Arad.

Întrucât cetăţeanului român îi revine obligaţia de a deţine un act de identitate valabil, cu minimum 15 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate, titularul va solicita Serviciului de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui nou document. De asemenea, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani, minorul însoţit de unul dintre părinţi sau de reprezentantul său legal, va solicita Serviciului de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu eliberarea unui act de identitate.

În cazul persoanelor care nu pot prezenta toate documentele necesare pentru eliberarea cărţii de identitate, acestea vor fi puse în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor cu cărţi de identitate provizorii care, potrivit legii, reprezintă documente de identitate însă, nu constituie şi documente de călătorie, a completat Lucian Ban, şef de serviciu în cadrul aceleiaşi instituţii.

De remarcat, că potrivit cadrului legislativ în vigoare pe linie de evidenţă a persoanelor, în sarcina cetăţeanului român se stabileşte obligaţia de a deţine un act de identitate valabil – documentul fiind eliberat exclusiv la solicitarea acestuia.

  1. Pai daca eu sunt in strainatate si imi expira buletinul pe 3 feb cum sa depun cerere pt eliberarea noii carti de identitate.? Doar n-oi merge pana la Vaslui sa depun cererea si apoi sa ma intorc inapoi in Germania si apoi sa merg si sa astept pana de hotarasc sa-mi dea buletinul . Eu muncesc sici si nu pot pleca cand vreau eu si imi trebuie si bani si distanta e cam mare . In tara nu am pe nimeni care sa ma ajute. Ce este d e facut? am SCRIS UN MAIL LA EVIDENTA POPULATIEI VASLUI PT O PROGRAMARE ; DAR NU SE CHINUIE NIMENI SA RASPUNDA DE APROAPE ” LUNI:

    Raspunde
  2. Daca nu mai ai or nimeni in Tara cine te mai poate lua in spatiu
    Ce o sa fac ajungi
    km mai imi fac C.I
    ce domiciliu ramane vii k legile voastre de 2 lei si de cacat

    Raspunde
  3. Domnul,,Me,,noi astia care lucram prin Europa nu ne credem buricu pamantului dar facem sacrifici mari si trimitem bani gramada acasa ca multi smecheri sa o duca bine.Tot respectu pentru Romani care sunt acasa si muncesc cinstit si se straduie sa o duca bine,dar fiecare se descurca cum poate nimeni nu se considera ,,buricu pamantului,,dar sunt persoane care muncesc mult si anteleg mai greu anumite legi,,domnule ,,Me,,

    Raspunde
  4. Domni de la Guvern sau gandit bine ca vina in sprijinul celor plecati in strainatate….?’??
    Ceva bacsisi pt intocmirea documentelor ,Doar no sa vina sarbatorile iar domni si domnitelele de la primarii fisc- politie -evd populatiei sa nu aiba de sarbatori ceva siei sarmani prin buzunare-Protejat Guvernamentali asa se numeste mai nou,

    Raspunde
  5. scuzatima va rog ,decat sa criticam lumea ,mai bine criticam Guvernul ,Parlamentul etc…au trecut 26 ani de la Revolutie si ei nu sunt capabili sa vina in ajutorul romanilor din strainatate ,cu o LEGE -. fratilor daca noi nu ne-am rupe oasele afara .familiile noastre ar duce zile amare ,grele … cu salariile de acasa nu poti plati facturile ,ce sa mai vb de mancare….

    Raspunde
  6. păi să mă piscina pe legile voastre de cacat voi credeți ca noi stam degeaba afara? tâmpiților noi trimitem bani în țară și de acolo mulge și statul român, băgați-vă mințile în cap odată pentru totdeauna

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.