„Atenție, se filmează!”. Cum poți să rămâi FĂRĂ PERMIS „cu ajutorul” Facebook-ului

„Atenție, se filmează!”. Cum poți să rămâi FĂRĂ PERMIS „cu ajutorul” Facebook-ului

Deși sunt blamate că produc dependență și afectează productivitatea, rețelele de socializare au și avantaje.

În era tehnologiei, este la îndemâna oricui să facă o fotografie sau să filmeze o întâmplare în timp real și să o posteze pe Facebook, de exemplu.

Acest lucru este foarte util și pentru polițiști, care pot astfel identifica mai ușor persoane care încalcă legea. Chiar în urmă cu o săptămână, un șofer a devenit „vedetă” pe un grup de pe Facebook, deoarece un alt participant la trafic l-a pozat în timp ce depășea o coloană de mașini pe linia continuă, pe un drum din Arad. Oamenii legii s-au autosesizat și l-au identificat pe șofer, care s-a ales cu o sancțiune.

Astăzi a fost publicat un alt caz, cu o dubiță filmată în timp ce a trecut de două ori pe roșu, chiar în centrul Aradului.

Această practică este tot mai des utilizată de către participanții la trafic care sunt martorii unor încălcări grave ale regulilor de circulație. Din păcate foarte mulți șoferi inconștienți își pun propria viață în pericol și pe a altor persoane nevinovate din cauză că trec pe culoarea roșie a semaforului, nu se asigură, circulă cu viteză prea mare sau nu acordă prioritate.

Toate aceste fapte pot fi oricând observate de alții și postate pe grupurile de Radar de pe Facebook, iar în baza acestor dovezi polițiștii pot lua măsuri.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.