ATENȚIE ȘOFERI! Aceste autoturisme NU vor mai putea fi ÎNMATRICULATE

ATENȚIE ȘOFERI! Aceste autoturisme NU vor mai putea fi ÎNMATRICULATE

Registrul Auto Român (RAR) anunță că o categorie de autoturisme nu va mai putea fi înmatriculată în România.

Este vorba despre mașinile cu volan pe dreapta, aduse din Marea Britanie, din cauza schimbărilor legislative cauzate de Brexit.

„Până la data de 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziţie stabilită ca urmare a Acordului de retragere, dar care poate fi prelungită. În consecinţă, până la 31.12.2020 se acceptă, în aceleaşi condiţii, omologările UE emise de UK, adică şi autovehiculele cu volan pe partea dreaptă care provin din UK vor putea primi CIV (Cartea de Identitate a Vehiculului), dacă respectă celelalte condiţii aplicabile”, informează RAR într-un comunicat.

Astfel, până la data de 31 decembrie 2020 se mai pot înmatricula, dar de la 1 ianuarie 2021 există posibilitatea ca autoturismele cu volan pe dreapta să nu mai poată primi CIV în România.

„De la 1 ianuarie 2021, dar numai dacă perioada de tranziţie dintre UK şi Uniunea Europeană nu va fi prelungită, omologarea emisă de Regatul Unit nu va mai fi valabilă în România, iar vehiculele cu volan pe dreapta provenite din UK vor fi tratate asemenea oricărui alt vehicul care provine dintr-un stat terţ din afara UE şi nu vor mai primi CIV, deci nu vor mai putea fi înmatriculate în România”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, potrivit RAR, autoturismele cu volan pe dreapta care sunt deja înmatriculate în România nu vor fi afectate de aceste reglementări.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.