ATENŢIE, şoferi! Ce se ÎNTÂMPLĂ pe DN 7 în două localităţi arădene

ATENŢIE, şoferi! Ce se ÎNTÂMPLĂ pe DN 7 în două localităţi arădene

Într-o localitate din judeţul Arad vor fi amenajate noi treceri pentru pietoni iar într-o altă localitate va fi redusă limita de viteză pentru autoturisme, ambele modificări urmând să fie făcute pe Drumul Naţional 7.

De asemenea, va fi înfiinţată o nouă staţie de tramvai.

Modificările survin după ce USR a depus prin intermediul deputatului Sergiu Cosmin Vlad, în luna noiembrie, o interpelare adresată Ministerului Transportului prin care solicita înființarea unor noi treceri de pietoni în localitatea Sâmbăteni și reducerea vitezei de deplasare în comuna Păuliș.

„Dat fiind faptul că în localitatea Sâmbăteni există doar două treceri de pietoni (situate în centrul localității), am solicitat Ministerului Transporturilor și Consiliului Județean Arad înființarea unor noi treceri de pietoni, pe DN7 precum și pe DJ708C. În urma interpelării, CNADNR Timișoara și Consiliul Județean Arad vor înființa treceri de pietoni în localitatea Sâmbăteni: o trecere nouă pe DN7 la intrarea în Sâmbăteni dinspre Arad, o trecere de pietoni nouă pe DN7 la intersecția cu drumul care duce spre Ghioroc și o trecere de pietoni pe drumul care duce spre Ghioroc în dreptul stației de tramvai. Pentru că în vecinătatea viitoarelor treceri de pietoni nu există trotuare prin care pietonii să ajungă în siguranță la traversări, am depus la Consiliul Local al comunei Păuliș o sesizare prin care solicităm construcția trotuarelor respective”, a declarat Ionuț Roman, președinte USR Păuliș.

„Pentru siguranța copiilor dar și a tuturor participanților la trafic, am solicitat CNADNR Timișoara reducerea vitezei de deplasare a tuturor autovehiculelor care tranzitează comuna Păuliș, la 50km/h, primind un răspuns pozitiv în acest sens. Ținând cont de extinderea ca și suprafață a localității Sâmbăteni, am solicitat Consiliului Județean Arad precum și Consiliului Local al comunei Păuliș prin intermediul deputatului USR Arad, Sergiu Cosmin Vlad, înființarea în dreptul primei străzi din Sâmbăteni a unei noi stații de tramvai. Din răspunsul primit de la Consiliul Județean Arad, rezultă faptul că sunt de acord cu acest proiect, doar că de amenajarea propriu zisă trebuie să se ocupe Consiliul local Păuliș. Am solicitat acest lucru Consiliului Local al comunei Păuliș și vom urmări îndeaproape ca acest lucru să se realizeze, a mai precizat preşedintele USR Păuliş.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.