ATENȚIE, șoferi! Drumurile sunt „sticlă”, dar autoritățile și-au făcut treaba… Accidente și trafic blocat

ATENȚIE, șoferi! Drumurile sunt „sticlă”, dar autoritățile și-au făcut treaba… Accidente și trafic blocat

Foarte multe drumuri din municipiul și județul Arad sunt „ca sticla”, în pofida „eforturilor” depuse de firmele care au câștigat licitațiile pentru deszăpezire.

Zeci de mesaje însoțite de imagini au fost postate de șoferi pe grupurile de Facebook destinate traficului rutier din județul Arad. În acestea se poate vedea cum carosabilul este acoperit de polei. Oamenii se întreabă unde este sarea și nisispul decontate în cantități uriașe, din bani publici, evident, pe care firmele de deszăpezire se laudă, în fiecare iarnă, că le-au împrăștiat pe drumurile județului și municipiului.

De remarcat, că drumul dintre Fântânele și Frumușeni a fost blocat, aseară, mașinile neputând să urce panta în locul numit Valea Mare (foto: Irinaa Suciu).

Mai multe accidente au avut loc în municipiul și județul Arad din cauza neadaptării vitezei la condițiile de carosabil acoperit de polei.

Trebuie spus că Primăria Municipiului Arad a informat, aseară, despre acțiunea de deszăpezire care a avut loc în municipiul Arad. Consiliul Județean nici măcar nu s-a sinchisit să o facă, evitând astfel ridicolul situației.

Iată comunicatul Primăriei:

„Având în vedere căderile de zăpadă înregistrate în cursul acestei zile, operatorul responsabil cu punerea în aplicare a Programului de deszăpezire a oraşului, S.C. Salubritatea SA Deva, a intervenit în cursul acestei după-amiezi cu 7 utilaje specializate pentru împrăştiat material antiderapant. S-a acționat cu prioritate pe arterele principale, căile de acces în oraş, poduri, pieţe şi staţii.

Intervențiile vor continua pe tot parcursul nopții și se vor intensifica în cazul în care condițiile meteo se înrăutățesc. În această situație operatorul de salubritate va intra într-o nouă fază a planului de intervenţie, fiind deja pregătite alte 7 utilaje de înlăturare a zăpezii de pe carosabil. Dacă va fi nevoie numărul acestora va fi suplimentat, fiind deja încheiate contracte cu terți operatori.

În cazul în care este absolut necesar să conduceţi în următoarele ore, manifestaţi prudenţă sporită, adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum și  asiguraţi-vă că aveţi autoturismele echipate corespunzător”.

Acesta este însoțit de câteva imagini:

În realitate, străzile din Arad s-au dovedit multe pentru cei de la Salubritate Deva. În foarte multe locuri se circulă în regim de patinoar.

Foto 1: Cosmin Muresan

 

  1. noroc ca nu a nins asa mult ca eram sinistrati

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.