Atenție șoferi, MODIFICĂRI la Codul Rutier. SANCȚIUNI DURE pentru circulația neregulamentară pe autostradă

Atenție șoferi, MODIFICĂRI la Codul Rutier. SANCȚIUNI DURE pentru circulația neregulamentară pe autostradă

Ordonanța de Guvern privind noile modificări la Codul Rutier a fost publicată în cursul zilei de vineri, 28 ianuarie, în Monitorul Oficial și intră în vigoare astăzi.

Sunt prevăzute două noi 𝐬𝐚𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐢𝐫𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐧𝐞𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐚ă 𝐩𝐞 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚ă, întoarcerea și mersul pe contrasens se sancționează cu suspendarea permisului pentru 4 luni (față de 2 luni în prezent) fără posibilitatea de reducere a perioadei de suspendare, în timp ce mersul nejustificat pe banda de urgență duce la suspendarea permisului pentru 90 de zile (în prezent este prevăzută doar amendă). Pentru această ultimă abatere, amenzile se majorează de la 580-725 lei la 1.300- 2.900 lei.

Se introduce o nouă contravenție pentru 𝐧𝐞𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐠𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐚 𝐦𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐧𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐞𝐧𝐭 𝐜𝐮𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐛𝐫𝐢𝐳𝐮𝐥, 𝐥𝐮𝐧𝐞𝐭𝐚 𝐬̦𝐢 𝐠𝐞𝐚𝐦𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐥𝐞 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐯𝐞𝐡𝐢𝐜𝐮𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢.

Foto: Arhivă

  1. nu mai prostii oamenii parasuto , nu trebuia decat sa verifici pe net informatiile pe care le distribui pe net

    Ordonanța Guvernului pentru modificarea Codului Rutier a fost publicată vineri în Monitorul Oficial, noile dispoziții privind perioadele de suspendare a permisului de circulație, definirea comportamentului agresiv și cuantumul amenzilor urmând să se aplice la 30 de zile de la publicare, adică din 26 februarie.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.