ATENŢIE, ŞOFERI! Se LUCREAZĂ pe drumurile naţionale

ATENŢIE, ŞOFERI! Se LUCREAZĂ pe drumurile naţionale

Programul de întreținere și reparații curente pe timp de vară a drumurilor naţionale este în plină desfăşurare, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit lui Ştefan Ioniţă, director general al CNAIR, aceste lucrări vor fi tratate cu prioritate, în cadrul programului de întreținere și reparații curente: „Am decis ca aproximativ 65 – 70 % din fondurile pentru întreținerea de vară să fie alocate pentru programul de punere în ordine și aducerea la un nivel de minim de viabilitate a drumurilor naționale și a autostrăzilor. Începând cu luna iunie vor fi realizate lucrări de întreținere periodică și reparații curente, care vor consta în tratamente bituminoase, covoare asfaltice, reciclări și ranforsări la sistemul de șanțuri și nu numai”.

Ștefan Ioniță le-a reamintit directorilor regionali că trebuie să fie prezenți mai mult în teren, iar acolo unde constată probleme, să ia măsuri rapid de remediere.

De remarcat, că lucrările sunt executate fără oprirea traficului rutier, pe suprafețe relativ restrânse, pe perioade scurte de timp, cu restricții de circulație în baza unor acorduri cu Poliția Rutieră Română.

Compania asigură semnalizarea lucrărilor si dirijarea traficului alternativ pe o cale, fie prin instalarea de semafoare fie cu ajutorul muncitorilor de la drumuri.

„CNAIR își cere scuze pentru disconfortul creat în trafic privind execuţia acestor lucrări și da asigurări  ca depune toate eforturile pentru finalizarea rapida a cestora, astfel încât circulaţia rutieră să fie afectată cât mai puțin timp posibil. Precizăm că execuția lucrărilor este posibilă doar in  perioada in care condițiile meteorologice sunt favorabile. Rugăm participanții la trafic să înțeleagă importanta efectuarii acestor lucrari pentru asigurarea unor condiții optime de siguranță și confort în trafic, dar și în vederea prevenirii unor noi degradări”, se menţionează într-un comunicat de presă al CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, pe site-ul www.cnadnr.ro – DISPECERAT – SituațiaDrumurilorNaţionale, caseta din stânga, pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

Programul CNAIR SA pentru  punerea în ordine a drumurilor nationale și a autostrăzilor, aferent anului 2017 vizează:

Lucrări la partea carosabilă,

Lucrări specifice întreținerii platformei drumului,

Lucrări care asigură scurgerea apelor din zona drumului și

Lucrări privind întreținerea plantației rutiere,

Principalele obiective ale lucrarilor desfasurate in perioada 1 aprilie – 30 iunie 2017, sunt:

Plombarea gropilor din asfalt,

Repararea suprafețelor burdușite,

Badijonarea  suprafețelor poroase,

Colmatarea fisurilor și crăpăturilor la îmbrăcămințile asfaltice,

Colmatarea crapăturilor și rosturilor la îmbrăcămințile cu lianți hidraulici,

Aducerea la profil a acostamentelor prin tăiere manuală sau mecanizată, completarea cu pământ, balast,

Îndepărtarea materialului rezultat de la activitatea de deszăpezire,

Curățirea șanțurilor și rigolelor,

Defrișarea unor plantații pe zonă și în spații verzi,

Completarea unor plantații,

Văruirea plantațiilor și a accesoriilor.

Loading...
  1. sa nu uitati sa treceti si prin Gai …sunt deja santuri de la tirurile de 40tone, asfaltul sa lăsat din cauza traficului intens si greu din Gai, si poate puneti si de un radar fix tot in Gai, tirurile de 40tone circula cu 90km

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.