ATENȚIE! Urmează VIJELII, ploi TORENȚIALE, DESCĂRCĂRI ELECTRICE și GRINDINĂ! A fost emis COD GALBEN

ATENȚIE! Urmează VIJELII, ploi TORENȚIALE, DESCĂRCĂRI ELECTRICE și GRINDINĂ! A fost emis COD GALBEN

Meteorologii avertizează că începând de astăzi, 25 mai, ora 15, și până în 27 mai, la ora 20, în întreaga țară vor avea loc manifestări de instabilitate atmosferică: vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice și grindină.

Vremea rea va fi resimțită la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est.

Se anunță averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. 

Cod Galben   

Meteorologii au emis și o atenționare meteorologică Cod Galben începând din 25 mai, ora 15, și până în 26 mai, la ora 11, perioadă în care instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. În intervalul respectiv, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.